Курячі кульки в сирно – вершковому соусі

Відмінний рецепт якщо на вечерю до вас збираються гості.

Інгредієнти

Куряче філе — 500гр
Ріпчаста цибуля — 1шт
Куряче яйце — 1шт
Вершки (10-20%) — 200-250мл
Сир — 150гр.
Сіль і перець — за смаком

Як приготувати Курячі кульки в сирно – вершковому соусі

Курячі кульки в сирно – вершковому соусі вийдуть дуже соковиті, не дивлячись на те що куряче філе в духовці зазвичай виходить сухувато.

Покроковий рецепт

Куряче філе очистити від плівки і прожилок і злегка відбиваємо з двох сторін. Нарізаємо його на дрібні шматочки. Беремо цибулю і дрібно нарізаємо його. Куряче яйце добре збиваємо.

У чашку викладаємо філе, додаємо цибулю, сіль, перець, яйце і все ретельно перемішуємо. У деко виливаємо вершки (10-20%) приблизно 150мл. З м’яса формуємо кульки і викладаємо на вершки в деко. Випікаємо в розігрітій духовці до 180° приблизно 10-15 хвилин.

В цей час готуємо заливку. Сир натираємо на середній тертці і до нього додаємо три зубчики часнику і вершки. Кількість вершків залежить від того скільки ви хочете отримати заливки. Все це перемішуємо.

Після 15 хвилин дістаємо деко з духовки і ложкою поливаємо кожен кульку. Ставимо назад в духовку на 15 хвилин. Блюдо готове, приємного апетиту.

Дивіться також:  Домашня локшина з куркою