Цей дивовижно смачний салат отримав свою назву завдяки хрускоту, супутньому під час трапези. Практично всі використовувані для приготування салату інгредієнти похрускують.

Інгредієнти
| Огірки свіжі – 1 шт. | |
| Перець болгарський червоний – 1 шт. | |
| Сир твердий – 100 гр. | |
| Картопля – 2-3 шт. | |
| Куряче філе – 300 гр. | |
| Майонез – 3 ст. л. | |
| Сіль – за смаком | |
| Олія – для смаження |
Найскладніше в рецепті салату Хрустик – це приготування хрусткої картоплі фрі. Важливо дотримуватися технологію підготовки бульб картоплі для смаження, а в процесі смаження використовувати як можна більше масла і сильне нагрівання.
Покроковий рецепт


У першу чергу потрібно приготувати картоплю фрі. Для цього бульби картоплі слід очистити від шкірки і промити. Овоч натерти на крупній тертці.


Натертий картоплю залити холодною водою і залишити години на 1,5. Після цього промити соломку під проточною водою, викласти на рушник і підсушити.


У сковороду наливаємо побільше олії. Кількість залежить від розміру використовуваної посуду. Важливо, щоб у процесі смаження картоплю плавав у маслі. Обсмажуємо картоплю на великому вогні. Можна смажити маленькими порціями. Готову картоплю перекладаємо в тарілку і посипаємо сіллю.

Куряче філе ріжемо на шматочки. Їх розмір залежить від індивідуальних переваг. Філе обсмажуємо на розігрітій олії до готовності.


Огірок і перець нарізаємо на дрібні кубики і з’єднуємо в салатнику.


Додаємо нарізаний кубиками сир і обсмажені шматочки курки.


Заправляємо салат майонезом і солимо. Ретельно перемішуємо. Картоплю додаємо перед подачею на стіл, що дозволить зберегти його хрустким.


Салат не вимагає просочення, його можна подавати до столу відразу після приготування.
