Курячий суп-пюре з грибами

Грибний суп смачний і дуже ситний. Суп готується з м’ясом, грибами, вершками, тому дуже калорійний.

Інгредієнти

гриби — 200 гр.
м’ясо — 200 гр.
цибуля — 3 шт.
картопля — 7-9 шт.
вершкове масло — 500 гр.
вершки — 20-30 гр.
борошно — 5-6 ст. л.
оливкова олія — 50 мл

Як приготувати Курячий суп-пюре з грибами

Суп готується не дуже просто, але зате смак справжнього ресторанного страви!

Покроковий рецепт

Для початку приготування необхідно взяти куряче м’ясо і порізати дрібними кубиками. Налити в 3,5 літрову каструлю 1,5 л води, покласти туди м’ясо, зняти піну при закипанні.

Поки м’ясо вариться три цибулини почистити, порізати великими кубиками і обсмажити до золотавої скоринки на оливковій олії.


Викласти обсмажену цибулю в каструлю до м’яса, і поки воно кипить, порізати пластами гриби і злегка обсмажити на сковороді без масла, так щоб гриби втратили трохи води.


Гриби відставляємо в сторону, і починаємо займатися картоплею. Картоплю почистити і порізати дрібними кубиками, також додаємо в каструлю до м’яса і цибулі. Залишаємо варитися приблизно 20 хвилин.



Тим часом готуємо соус «Бешамель». На сковороду викладаємо вершкове масло розтоплюємо і додаємо борошно. Добре перемішуємо. Вершки виливаємо в миску, додаємо воду і виливаємо на сковороду до муку, постійно помішуючи, щоб вийшло якомога менше грудочок.

Мені знадобилося ще додавати воду на сковороду. Необхідно довести соус до однорідного стану і відставити у бік.

Тепер потрібно в блендері перебити м’ясо з картоплею і цибулею. Після чого в каструлю викласти соус і долити кип’яченої води до краю каструлі.

Тепер викласти гриби в каструлю. Посолити, додати грибну приправу, сушений кріп і перець горошок. Прокип’ятити кілька хвилин.

Дивіться також:  Освіжаючий полуничний крем-суп

Налити суп у тарілку, дати трохи охолонути і подавати на стіл.
Всім приємного апетиту!