Пісочне печиво до чаю на швидку руку

Інгредієнти

Вершкове масло — 200 г (розм’якшеного)
Ванілін — 5 г (1 пакетик)
Цукор — 4 столові ложки
Борошно — дві склянки
Жовток курячий — 2 шт.
Цукрова пудра — для посипання

Як приготувати Пісочне печиво до чаю на швидку руку

Як часто у вас діточки вимагають чого-небудь солоденького до чаю? І так ви впевнені, що купите в магазині смачне печиво без шкідливих добавок? Я пропоную вам відмінну альтернативу невідомим магазинним солодощів – пісочне печиво, на приготування якого витрачається не більш півгодини. Так що, рецепт пісочного печива я назвала «печиво на швидку руку». Для створення солодкого і швидкого шедевра вам знадобиться звичайні інгредієнти, які, я думаю, ви легко знайдете у своєму холодильнику.

Покроковий рецепт

Приготуємо пісочне тісто для печива.
Насамперед, вам потрібно відокремити жовтки від білків. Білки нам в цьому рецепті не знадобляться, так що можна з них приготувати якийсь смачний соус або висушити безе (по-моєму, якщо в пошуку набрати «білки», знаходиться безліч рецептів з використанням білками, так що утилізувати їх ви зможете легко ). Отже, далі по-моєму рецепту… Розітріть жовтки з цукром.

Потім в отриману суміш додайте розм’якшене вершкове масло, ванільний цукор (або ванілін) і частина просіяного борошна. Перемішайте тісто за допомогою виделки. Додайте ще просіяне борошно.

З усіх змішаних інгредієнтів руками замісіть круте тісто. Воно має бути м’яким і еластичним. (Примітка: замішувати тісто потрібно дуже швидко, щоб масло не розтануло і не встигло відшаруватися). Загорніть тісто у харчову плівку або поліетиленовий пакет і дайте тісту трохи відпочити в холодильнику 30 хвилин буде достатньо).

Потім дістаньте тісто і, присипавши робочу поверхню борошном, розкачайте його пластом в пів сантиметра за допомогою качалки. Візьміть формочки і видавіть майбутні печеньки.

Дивіться також:  Різдвяне імбирне печиво

Ось що у мене виходить. Зайве тісто зберіть і знову розкачайте пласт. Знову видавіть печиво за допомогою формочок.

Застеліть деко пергаментним папером і викладіть ваше печиво. Надішліть деко в духовку (200 градусів) приблизно на 7 хвилин.

Коли пісочне печиво підрум’яниться, вийміть його з духовки, викладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою через ситечко для чаю (так пудра буде розсипатися, а не лягати грудочками). Рада бувалого. Якщо у вас під рукою не виявилося цукрової пудри, її можна зробити самостійно. Насипте в електричну кавомолку цукор і гарненько його помелите. Печиво до чаю готово! А тепер кличте дітей — можна їсти солодощі. Приємного апетиту!