Салат Бабине літо з лісовими грибами

Ароматний салатик з лісовими маслюками і запеченим болгарським перцем — родзинка осіннього смаку! Якщо осінь має смак, то він саме такий — ніжно-пікантний, гостро-солодкий, з дивним ароматом ананасів і грибів.

Інгредієнти

Гриби — 300 грам найкраще підходять лісові маслюки
Куряча грудка — 200 грам
Болгарський перець — 1-2 шт.
Ріпчаста цибуля — 1 шт.
Оливкова олія — 50 мл
Вершкове масло — 20 грам
Ананас — 200 грам
Майонез — 200 грам
Мелений чорний перець — 1/2 ч. л. за смаком
Сіль — 1 ч. л. за смаком
Орегано — 1 / 2 ч. л. за смаком
Часник — 1/2 ч. л. сухої
Яйця курячі — 3 шт.
Кукурудза консервована — 50 грам для прикраси
Кріп — 10 грам для прикраси
Лимонна кислота — 1 ст. л. на 1 л. води

Як приготувати Салат «Бабине літо» з лісовими грибами

Прийшла осінь, а з нею і бабине літо – пора лісових грибів. Коли в моєму будинку з’явилися маслюки, зібрані чоловіком, я задумалася над тим, що ж з них приготувати. Так і був створений цей чудовий салат. У цьому рецепті я не тільки поділюся з вами смачним поєднанням звичайних інгредієнтів, але і відкрию пару хитрощів обробки лісових грибів, щоб отримати від них максимум смаку і аромату. Гострота болгарського перцю, солодкість ананаса і ароматні грибочки змусять ваші смакові рецептори танути від насолоди, а парочка інших інгредієнтів цього салату смак зроблять незабутнім.

Покроковий рецепт

На першому етапі приготування цієї страви потрібно підготувати всі інгредієнти. Курячу грудку відварити з додаванням солі, меленого перцю і, за бажанням, парою листочків лаврового листа.
Маслюки варто також відварити протягом 40 хвилин. У воду додати сіль, перець, і лимонну кислоту. Навіщо я використовую лимонну кислоту? Це одна з хитрощів, застосовуваних для варіння грибів, в тому числі, маслюків. За допомогою лимонної кислоти гриби не втратять свій колір, а залишаться білими, не потемніють, збережуть свою пружність, що найголовніше в приготуванні цього виду грибів.
Потім відварити до повної готовності яйця.

Дивіться також:  Листковий салат з куркою та рисом

Приступаємо до обробки болгарського перцю. Його варто в цілому вигляді запекти в духовці. Для цього потрібно посолити перець, поперчити, додати орегано і сухий часник, додати оливкову олію до перцю, обгорнути фольгою і відправити в духову шафу для запікання при температурі 180 градусів на 40 хвилин. Перець варто через кожні 10 хвилин перевертати, щоб він рівномірно пропікся.

Відварені маслюки промити в холодній воді, остудити і дрібно нарізати. Нашаткувати кубиками ріпчасту цибулю.

Обсмажити гриби разом з цибулею на вершковому маслі. Довести до смаку, за бажанням можна додати чебрець.

Дістати з духовки пропечений перець, дати йому охолонути, очистити від насіння і зняти з нього шкірку.

Нарізати запечений перець крупною соломкою.

Нарізати кубиками відварені яйця, ананаси і відварну курячу грудинку.

Починаємо формувати салат шарами. Першим шаром викладаємо нарізаний перець.

На викладаємо перець кубики курячого філе.

Гарненько шар промазуємо майонезом.

Зверху викладаємо подрібнені ананаси.

Потім шар обсмажених маслюків.

Змащуємо шар грибів майонезом.

Викладаємо дрібно нарубані курячі яйця.

І знову шар промазуємо майонезом. Можна залишити салат в такому вигляді, а можна прикрасити, як показано на наступному фото.

Для прикраси і доповнення смаку я використовувала консервовану кукурудзу і зелень кропу. Також можна використовувати для прикраси цілі маленькі грибочки або натертий твердий сир. Приємного апетиту!