Салат мімоза (з рибою)

Салат з рибою і овочами

Інгредієнти

картопля — 4-5 шт в залежності від розміру
морква — 2 шт
цибуля ріпчаста — 1 шт
рибні консерви в олії — 1 банка
майонез — за смаком
яйця — 4-5 шт
зелень — за смаком

Як приготувати Салат мімоза (з рибою)

Салат мімоза з рибою один з улюблених салатів нашої сім’ї. Для господині салат такого плану справжня знахідка, він простий у приготуванні , поживний, у нього чудовий смак, а його собівартість дуже приваблива для сімейного бюджету. Загалом як не глянь одні плюси, тому менше слів, більше діла, приступаємо до його приготування….

Покроковий рецепт

Насамперед визначаємо наявність інгредієнтів, і якщо чогось не вистачає йдемо за цим в магазин. Сьогодні нам знадобляться овочі (картопля, морква, ріпчаста цибуля), яйця, рибна консерва, майонез і зелень.


Після того як все необхідне придбано, приступимо до підготовки продуктів. Беремо картоплю і моркву, гарненько їх миємо і відправляємо в каструлю варитися. Яйця також миємо і ставимо варитися.

Поки деякі інгредієнти варяться, приступимо до підготовки залишилися. Беремо консерви, сьогодні у мене була сардина, але можна брати і іншу, наприклад сайру,і ретельно розминаємо її виделкою. Це буде перший шар нашого салату.

Цибулю дрібно нарізаємо і заливаємо окропом для видалення гіркоти, але я так не робила, оскільки ми любимо смак цибулі в салаті.

Викладаємо цибулю поверх риби і шар промазуємо майонезом. На промазку шару йде приблизно дві столові ложки майонезу, але все індивідуально (за смаком).

Коли наші овочі і яйця приготуються їх потрібно остудити, почистити. Яйця ще додатково потрібно розділити на білки і жовтки.

Білки трьом на дрібній тертці, бажано прямо в салатник, так салат вийде легшим і шар промазуємо майонезом, не сильно приминаючи.

Дивіться також:  Листковий салат з печінки тріски під шубою з овочів

Наступний шар, терта морква, яку ми зверху промазуємо майонезом.

Трьом картоплю, я додатково підсолюю його, але можна і не солити, і промазуємо майонезом.

Останній шар — трьом жовтки і за бажанням прикрашаємо салат зеленню. Для отримання найбільш яскравого смаку салат потрібно залишити на пару годин настоюватися, але ми зазвичай не витримуємо стільки часу. Нашого терпіння вистачає максимум на пів години, але смак від цього не сильно страждає. Приємного апетиту!