Салат з тунцем, авокадо і пекінською капустою

Простий у приготуванні салат не вимагає особливих кулінарних навичок, знадобиться тунець у власному соку, авокадо, зелень і півгодини вільного часу.

Інгредієнти

Тунець у власному соку — 1 банка
Авокадо — 1 штука
Пекінська капуста — пів качана
Зелений горошок консервований — 1 банка
Сік лимона — 2 столових ложки
М’ята — за смаком
Чорний перець — за смаком
Гірчиця зернова — 1 столова ложка
Оливкова олія — 2 столові ложки

Як приготувати Салат з тунцем, авокадо і пекінською капустою

Після свят, насичених висококалорійними стравами, часто хочеться з’їсти чого-небудь легкого і ситного одночасно. Овочевий салат з тунцем – хороше рішення для такого випадку. Також це блюдо буде актуальним для бажаючих схуднути. * За бажанням, можна додати помідори.

Покроковий рецепт

Вимити овочі, просушити. Пекінську капусту злегка віджати, щоб вода скла. Авокадо розрізати на дві частини, акуратно вийняти кісточку з допомогою столової ложки. Авокадо має бути зрілим.


Нарізаємо смужками пекінську капусту. Авокадо, попередньо ложкою виймаємо з шкірки, потім ріжемо кубиками. Все змішуємо в об’ємної ємності. Замість пекінської капусти можна взяти салат Айсберг.

Готуємо заправку. Для цього розтираємо листя м’яти, якщо вона свіжа. Якщо суха, трохи запарюємо її в невеликій кількості окропу, на пару хвилин. Це посилить її запах. Змішуємо сік лимона, олія, гірчицю, додаємо м’яту, перець. Заливаємо овочеву частина, перемішуємо. Даємо настоятися двадцять хвилин. Тунця виймаємо з банки рідину зливаємо, розм’якшуємо виделкою. Якщо будуть великі кісточки, їх слід видалити.

Додаємо до овочів горошок, перемішуємо.

Додаємо до салату тунця. Добре перед подачею салат охолодити.

Дивіться також:  Салат Шуба з оселедцем