Салат Ромашка – прекрасне поєднання сирих овочів і мяса

Оригінальний салат з різними варіантами подачі.

Інгредієнти

морква — за смаком
буряк — за смаком
свіжа капуста — за смаком
картопля — за смаком
майонез — за смаком
сметана — за смаком
часник — за смаком
яловичина або куряче філе — за смаком

Як приготувати Салат «Ромашка» – прекрасне поєднання сирих овочів і м’яса

Салати -чи не перше, про що замислюються господині, плануючи новорічне меню. Як правило, це блюдо присутній на новорічному столі не в єдиному екземплярі. Готують салати самої різної калорійності і складності. Вітаються як складні салати, так і зовсім прості. Салат «Ромашка» у приготуванні досить простий, але на новорічному столі здатний зайняти цілком гідне місце і, цілком можливо, сподобається багатьом. Його «фішка» -в поєднанні легенів і калорійних продуктів. Блюдо начебто і калорійне, але збалансований.

Для приготування салату знадобляться морква, буряк, свіжа капуста, картопля,- її, до речі, можна замінити картопляними чіпсами, смак буде набагато цікавіше і пікантніше, завдяки смакових добавок, якими присмачені чіпси. Та й приготування салату чіпси суттєво скоротять. Якщо все ж хтось волів картопля, його потрібно буде нарізати соломкою подрібніше і підсмажити до стану «фрі». Також знадобляться майонез або сметана і часник.

Покроковий рецепт

Отже, шинкуется капуста. Чим дрібніше вона буде нашинкована, тим соковитіше і смачніше виходить салат.

Далі — сирі моркву і буряк натираються на крупній тертці або нарізати дрібною соломкою, що, до речі, на святковому столі буде виглядати більш привабливо. Додається все це до капусти, туди ж додаються смажену картоплю або чіпси.

До всієї цієї овочевої суміші додається підсмажена яловичина або куряче філе, ідеальний варіант -куряча грудка. М’ясо може бути і вареним, а можна його і зовсім замінити шинкою, ковбасою або сосисками. Якщо це ковбаса або сосиски -краще варені, копчені просто вб’ють смак овочів, особливо якщо в салаті чіпси з яким-небудь смаком. Але коли мова про святковому варіанті -доречніше м’ясо.

Дивіться також:  Італійський салат з ковбасками, помідорами і моцарелою

Овочево-м’ясна маса добре розмішують, до неї додається тертий або видавлений часник, салат заправляється майонезом або сметаною, заправки повинно бути зовсім небагато, чисто символічно, для «зв’язки». Чому ж маса повинна бути розмішена інтенсивно? Просто багатьох бентежить сира буряк. А коли всі компоненти інтенсивно перемішані, виходить апетитно хрустке поєднання; овочі, просочившись соком один одного, м’ясом, та ще й маслом, в якому смажилася картопля або ароматом чіпсів, стають масою дуже навіть однорідною.

Пропонується такий варіант сервіровки салату: на велику тарілку з відділеннями, кожне окремо, кладеться кожен інгредієнт салату. У центральному відділенні -заправка, до речі, прийнятний і соус для м’ясних страв. Інгредієнти змішуються за смаком, кожен кладе собі те, що переважно і заправляє по своєму смаку.

Незважаючи на те, що використані, загалом-то, прості і доступні кожному продукти, такий салат виглядає цілком презентабельно і святково. Просто й ситно.