Салат із сочевиці з смаженими грибами

Салат необов’язково повинен бути з одних овочів. Більш ситний варіант – поєднання грибів і сочевиці. Приготувати таку страву досить просто.

Інгредієнти

сочевиця — 250 г
гриби — близько 400 г
цибулю-шалот або дрібний цибулю, дрібно нарізаний — не багато
масло (потрібно рослинне) — 3 ч. л.
лимон — 1/2 від плоду
сіль — за смаком
чилі пластівці — 1/4 ч. л. або більше за смаком
часнику, дрібно нарізаний — 2 зубчики
листової петрушки грубо нарізані — 2 ст. л.
рукола/шпинат — 1/2 чашки

Як приготувати Салат із сочевиці з смаженими грибами

Обсмажені до рум’яності гриби, карамельний цибулю з часником, ситна сочевиця є основою цього прекрасного осіннього салату.

Покроковий рецепт

1. Сочевицю відварюють без додавання солі, промивають під холодною водою і вже після цього солять.

2. Гриби ріжуть скибочками, досить крупно.. При смаженні гриби зменшуватися і, якщо ви хочете, щоб гриби в салаті відчувалися, дрібні екземпляри залиште цілими. Гриби обсмажують на рослинній олії (близько 2-3 хвилин).

3. Цибулю дрібно шаткують. Часник очищають і дрібненько нарізають або пропускають через чеснокодавку. Додають цибулю з часником до грибів, смажать ще 1-2 хвилинки.

4. Листя петрушки крупно ріжуть. Рукколу і/або шпинат промивають і обсушують на паперовому рушнику.

5. Все змішують в салатник разом, заправляють олією, додають перець чилі (за смаком та бажанням) і лимонний сік.

6. Подають відразу, поки салат теплий. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пікантний салат з гарбуза з руколою