Салат із моркви і яблука з цитрусовою заправкою

В оригінальному рецепті є цукор. Але я вважаю, що в цьому салаті зайвий цукор. Якщо ви хочете, щоб салат був солодший, краще використовувати більш солодке яблуко.

Інгредієнти

тертого яблука (близько 4) — 2 чашки
тертої моркви — 2 склянки
лимонного соку — 1/4 чашки
свіжого апельсинового соку — 2 столові ложки
сушеної смородини — 2 столові ложки
тертої лимонної цедри — 1 столова ложка
солі — 1/4 чайної ложки або по смаку
*цукор — за смаком

Як приготувати Салат із моркви і яблука з цитрусовою заправкою

Такий салат простий у приготуванні. Він не шкодить фігурі, так що ідеально підходить для легких перекусів. Морква корисна для організму, Для більшої користі можна додати в салат масло. Салат можна готувати і дорослим, і дітям.

Покроковий рецепт

1. Морквину промивають, очищають, натирають, використовуючи тертку.

2. У яблук видаляють серцевину і натирають на тертці.

3. Лимонний і апельсиновий сік змішують, додають терту цедру лимона. За смаком додати сіль і цукор. В оригінальному рецепті є цукор. Але я вважаю, що в цьому салаті зайвий цукор. Якщо ви хочете, щоб салат був солодший, краще використовувати більш солодке яблуко.

4. Яблуко перемішують з морквою, додавши сушену смородину. Заправляють салат цитрусовим соусом. Гарненько перемішують.

5. Залишається перекласти салат в красиве блюдо і прикрасити готовий салат перед подачею до столу.

Дивіться також:  Салат «Монпарнас»