Щавельный суп

Зелений борщ зі щавлем — корисний супчик. Давайте приготуємо!

Інгредієнти

Бульйон — 3 л
Ріпчаста цибуля — 1 головка
Морква — 1 шт.
Картопля — 3-4 шт.
Щавель — 2 великих пучка
Суміш перців — за смаком
Перець горошок — за смаком
Лавровий лист — 1
Сіль — за смаком
Зелень — за смаком
Сметана — 1 ложка
Яйця курячі — 1

Як приготувати суп Щавельный

Щавельный суп, він же зелений борщ! Може бути хто-то щавель і не любить, але лікарі кажуть, що щавель потрібно з’їдати як мінімум 2 рази на рік, так як в ньому міститься кислота необхідна для нашого організму. Особливо він корисний навесні, молодий і смачний.

Покроковий рецепт

Зварити бульйон для борщу.

Цибулю почистити, дрібно порізати. Молоду моркву почистити, нарізати півкільцями.

Пасерувати на рослинній олії.

Картоплю почистити, порізати на кубики середньої величини. Закинути в бульйон, нехай вариться до готовності (близько 15 хвилин).

Щавель гарненько промити. Скласти листя один на одного. Відрізати ніжки (жорстку частину), викинути.

Листя розрізати кілька разів уздовж і нашаткувати поперек. Щавлю треба багато, так як він дуже сильно уварюється.

Через 15 хвилин закинути наш цибулю з морквою. І, навздогін, нашатковану щавель. Дочекатися поки суп закипить. Посолити, приправити спеціями (кому як подобається). І варити ще 2 хвилини.

Подавати зелений борщ до столу обов’язково з вареним яйцем і сметаною. Воп appetit!

Дивіться також:  Курячий, грибний суп з локшиною і селерою