Шоколадне морозиво

Базовий рецепт домашнього шоколадного морозива.

Інгредієнти

Вершки 35% — 500 мл
Молоко — 200 мл
Шоколад — 180 гр
Яйця (жовток) — 5 шт
Цукор — 0,5 склянки

Як приготувати Шоколадне морозиво

Шоколадне морозиво дуже легко приготувати вдома. Якщо вдома немає спеціальної морожениці, то можна обійтися і без неї, але тоді доведеться періодично діставати морозиво з морозилки і добре вимішувати його.

Рецепт є базовим, якщо в приготуванні додати який-небудь джем, наприклад, гіркий апельсин, то на його основі можна отримати шоколадне морозиво зі смаком апельсина. Якщо використовувати при приготуванні шоколад з горішками, вийде шоколадне морозиво з горіхами.

Покроковий рецепт

У каструлю з товстим дном виливаємо вершки і молоко. Добре перемішуємо.

Розламуємо шоколад, додаємо в каструлю. Ставимо каструлю на плиту на «маленький вогонь» і гріємо до того моменту, як шоколад повністю розчиниться.

Поки каструля гріється змішуємо жовтки з цукром.

Як тільки шоколад розплавився, вливаємо в каструлю яєчну суміш і варимо поки морозиво трохи не загусне. Знімаємо каструлю з плити і залишаємо охолоджуватися.

Охолоджену суміш заливаємо в спеціальну мороженицю. Якщо морожениці немає, то поміщаємо морозиво в морозилку, а далі дістаємо кожні півгодини і гарненько перемішуємо. Перемішувати краще до тих пір, поки це можливо.

Дивіться також:  Десерт на двох з морозива з печивом