Шоколадні оладки на ряжанці

Отже , для приготування нам знадобиться: ряжанка або кефір – 500 грам яйце – 2 шт., цукор – 2 ст. л., масло рослинне – 40 гр., сіль – ½ ч. л., сода – ½ ч. л. або розпушувач тіста, борошно – 3 ст

Інгредієнти

Ряжанка — 500 гр.
Яйця курячі — 2 шт.
Цукор — 2 ст. л.
Сіль — 1/2 ч. л.
Борошно — 3 ст.
Сухий шоколад — 100 гр.
Сода — 1/2 ч. л.
Олія соняшникова — 40 гр.

Як приготувати Шоколадні оладки на ряжанці

Простенький спосіб приготування оладок, які добре підійдуть і для сніданку, і як ситний перекус для всієї родини. Швидкий і зовсім не складний варіант смачного десерту, з яким впораються навіть діти. Найніжніші і пишні оладки можна поєднувати з різними соусами і наповнювачами, підійде все, що є в холодильнику. А тісто, з додаванням всіма улюбленого ласощі – шоколаду – нікого не залишить байдужим. Це блюдо буде гарним і теплим і після того, як охолоне.

Покроковий рецепт


1. У глибоку ємність виливаємо ряжанку або будь-який інший кисломолочний продукт. Необхідно, щоб вона була тепленька. Сюди ж додаємо білок і жовток, солимо і висипаємо цукор. Розмішуємо вилочкою або іншим зручним для Вас предметом до утворення дрібних бульбашок.


2. Потихеньку в утворену масу додаємо борошно, шоколад і соду. В залежності від якості борошна, можливо потрібно буде відкоригувати її кількість – додати більше або менше. Але важливо враховувати, що якщо борошна буде багато, то оладки стануть пишніше , але забиті і тугі, а якщо додати недостатня кількість – то вони швидко осядуть після смаження. Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 30 хвилин.

Дивіться також:  Вівсяні млинці з бананом


3. Приступаємо до смаження. На розігріту сковорідку наливаємо 20 грам соняшникової олії. І акуратно ложечкою розподіляємо тісто по поверхні сковорідки. Смажимо до рум’яної скоринки пару хвилин з обох сторін на середньому вогні.

4. Готові оладки покласти на тарілку з папером, яка забере собі зайвий жир, а перед подачею прибираємо її. За бажанням і смаком додаємо сироп, варення, соус та інше.
5. Готуємо теплий напій і дегустуємо оладки. Приємного апетиту!