Сметанні кренделі

Кренделі робляться дуже швидко і легко. У готовому вигляді вони мають розсипчасту структуру і дуже апетитно пахнуть.

Інгредієнти

яйця — 1 шт.
цукор — 1/2 стак.
рослинне масло — 1/2 стак.
сметана — 1 скл.
борошно 3 скл.
сода — 1/4 ч. л.
кунжут — 5 ст. л.

Як приготувати Сметанні кренделі

Домашня випічка завжди до речі і гості віддає перевагу печеньям, які не містять консервантів та іншої хімії. Для їх приготування я використовувала магазинну сметану 21% жирності. Також вирішила не використовувати маргарин, оскільки він досить шкідливий. Тому його замінила рослинною олією, але використовувати і вершкове масло.

Покроковий рецепт

У тарілку розбиваю яйце, і висипаю цукор. Все добре перемішую.

В яєчну масу додаю сметану і ретельно перемішую.

В отриману суміш додаємо соду і рослинне масло. Всі інгредієнти дуже добре перемішую, щоб вийшла однорідна маса.

З шматочка тіста розкачую «ковбаску» довжиною близько 10 -15 див. Розсипаю насіння кунжуту і прокатываюсь тестом по ньому, щоб кунжут добре приклеївся.

Два кінчика «ковбаски» з’єдную на середині, щоб вийшла форма кренделів.

Зліплені кренделі викладаю на лист, вистелений харчовою фольгою. Якщо немає фольги, можна використовувати пергаментний папір або просто деко рясно змастити рослинним маслом.

Нагріваю Духовку до 180 градусів і відправляю лист туди на 15-20 хвилин. Як тільки вони охолонуть, їх можна подавати до чаю. В охолодженому вигляді вони розсипаються, що мені дуже подобається.

Дивіться також:  Сирно-яблучні міні-рогалики