Вершкове желе c фруктами

Спокуса по-італійськи, взимку виявилося не менш приємним, ніж в літній час!

Інгредієнти

Вершки — 200 мл
Апельсин — 1/2
Лимон — 1/2
Цукор — 75 г
Ванільний цукор — 15 г
Кориця мелена — 10 г
Желатин — 5 г
Коньяк — 20 мг
Лікер «Амаретто» — 20 мг
Ківі — 1
Груша — 1
Белон сухе вино — 100 мл
Цукрова пудра — 10 р

Як приготувати Вершкове желе c фруктами

Багатьом знайомі й улюблені десерти – желе, варіантів дійсно безліч!
Приготування не вимагає високої майстерності, але концентрація і увага знадобиться.
З цим рецептом мені пощастило познайомитися під час Різдвяних канікул, подорожуючи по Італії!
Певне поєднання інгредієнтів дає десерту новорічне початок!

Покроковий рецепт

Вершки виливаємо в каструлю і ставимо на повільний вогонь, не більше 30-40 градусів. Вичавлюємо сік половини лимона і апельсина в каструлю. Можна, при бажанні, додати дрібно натерту цедру апельсина і лимона, але тоді необхідно процідити суміш перед додаванням желатину!!!

Додаємо цукор і ванільний цукор, не перемішуємо!!!

Як тільки цукор почне трохи растапливаться, додаємо 1 чайну ложку меленої кориці! Перемішуємо ретельно. Доводимо отриману суміш до кипіння. Вимикаємо.

Желатин розвести окропом, перемішуємо до однорідності і вливаємо в каструлю з сумішшю. Туди ж додаємо коньяк і лікер. Перемішуємо, що б желатин не осел, до 5 хвилин.
За цей час суміш охолоне і її можна розливати по формочках!
Відправляємо в холодильник на 2 години!


Очистити ківі і грушу, нарізати середніми скибочками, дати соку стекти. Потім перемішати з вином, і дати просочитися.


Через дві години, виймаємо формочки з желе, акуратно перевертаємо їх на тарілки.
Желе зверху посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо нарізаними фруктами у вині!

Дивіться також:  Ванільна помадка з вяленою вишнями та горіхами