Буряковий чізкейк

Буряковий чізкейк — незвичайний варіант популярного холодного десерту

Інгредієнти

Буряк — 1 шт.
Сир — 1 кг
Фініки — 15-18 шт.
Насіння соняшнику — 50 гр.
Вівсяне борошно — 100 гр.
Мед — 3 ст. л.

Як приготувати Буряковий чізкейк

Сьогодні у нас буде чізкейк! Але не звичайний, а буряковий. На корисною основі, яка складається з насіння соняшника, фініків для солодощі та вівсяного борошна. А який чудовий рожевий колір виходить у сирної маси. Дуже яскравий і позитивний десерт, який підкорить ваші серця!

Покроковий рецепт

1. Буряк відварити до готовності. Остудити і очистити.

2. Фініки замочити водою, щоб стали м’якими. Змішати в чаші комбайна насіння соняшнику, вівсяну муку і фініки.

3. Маса повинна вийти щільна, не дуже липка. Якщо маса не ліпиться додайте трохи води з-під фініків.

4. Роз’ємну форму застелити пергаментом.

5. На дно викласти отриману масу і розрівняти. Це легко зробити, якщо руки змочувати водою.

6. Желатин замочити на 40-60 хвилин (або використовувати швидкорозчинний). Розвести на вогні. В чаші комбайна змішати нарізану буряк, сир і мед. Влити розтоплений желатин і добре перемішати.

7. Вилити сирну масу на основу і поставити в холодильник до повного застигання.

8. Ось такий яскравий і корисний десерт вийшов!

9. Такий чізкейк можна сміливо подати на святковий стіл замість звичних тортів!

Дивіться також:  Домашній Наполеон з полуницею