Эклерный торт

Одне в ньому погано, він швидко кінчається

Інгредієнти

Тісто
Борошно — 140 г
Молоко — 125 мл
Вода — 125 мл
масло — 115 г
Яйця — 4 великих
Цукор — 1 ст. ложка
Сіль — четверта частина чайної ложки
Крем
Борошно — 50 г
Молоко жирне — 200 мл
Цукрова пудра — 20 г
Ваніль — за смаком

Як приготувати торт Эклерный

Тістечко еклер люблять усі, навіть ті, хто солодкого в принципі не їсть. Його смак знайомий кожному, буквально з дитячих років. Одне в ньому погано, воно швидко минає. Але можна приготувати не одне тістечко, а цілий торт з одного суцільного ейлера.

Покроковий рецепт

У сотейнику підігріваємо воду з молоком, додаємо цукор, сіль, помішуючи, вносимо масло до повного розчинення останнього. Потім, після того як суміш закипіла однією великою порцією вкладаємо заздалегідь просіяне борошно, збільшивши темп розмішування.

Тісто розмішується поки на стінці каструлі не вийде специфічний борошняний наліт. При його появі, тісто знімають з вогню, розмішують для швидкого охолодження до температури приблизно 60 — 70 градусів.

Така температура на дотик дискомфортна. У гаряче тісто додаємо по одному яйця, після додавання кожного тісто перемішуємо. Потрібна консистенція тіста — ліниве його стікання з ложки невеликими язичками.

Промокнувши маслом серветку, мажемо їм деко з високими бортами по всьому периметру, не зачіпаючи самих бортів. Виливши тісто, його рівномірно розподіляють, в тому числі і бортикам форми, щоб після випікання торт мав краю.

Випікати в добре розігрітій до 200 градусів духовій шафі близько 35 хвилин до появи рум’яної скоринки. Акуратно дістаємо торт з форми, залишаємо на столі до повного охолодження.

Дивіться також:  Медовий торт

Не сильно збиваючи яйця, додаємо в них половину цукру, також борошно, поки все не прийме загальну структуру без грудочок. Молоко в каструлі змішуємо з цукром, ваніллю, підігріваємо до кипіння, але не кип’ятимо. Як тільки з’являться перші ознаки закипання знімаємо молоко з вогню.

У першу частину крему вливаємо гаряче молоко, перемішуючи всю суміш без перерви. Не зупиняючи перемішування маси, ставимо її на вогонь, чекаємо загустіння. Після нього проварюємо ще пару хвилин. Далі прибираємо крем в іншу чашку, так як каструля гаряча, додаємо масло, роблячи заміси ложечкою зверху вниз поки воно повністю не розчиниться. Накривши його харчовою плівкою, так що б вона стикалася з кремом, чекаємо остигання.

Окремо збиваємо холодні вершки і цукрову пудру. Пам’ятайте, теплі вершки збити неможливо. Густі вершки з’єднують з кремом, потроху додаючи їх в крем, але не навпаки, лопаткою акуратно розмішуючи до однорідної маси.

На торт рівномірним шаром викладається крем, зверху присипається тертим шоколадом, або поливається шоколадно — карамельної глазур’ю.