Класичні млинці на молоці

Мам, а можна ще один? Цю фразу я почую неодмінно, якщо в будинку запахне млинцями. Для мене не становить праці готувати млинці на сніданок, обід і вечерю. Використовуючи дану технологію, млинці не тільки не липнуть до дна сковороди, але також відмінно знімаються і не підгорають.

Інгредієнти

Молоко — 500 мл
Яйця курячі — 2 шт.
Цукор — 4 ст. л.
Сіль — 2 г
Борошно — 5 ст. л. з гіркою
Оцет 6% — 1 ч. л.
Сода — 0.5 ч. л.
Вода — 200 мл окріп
Вершкове масло — 80 г частину, для змазування готового млинця
Рослинне масло — 1 ст. л. для змащування кисті
Варення — за смаком для подачі

Як приготувати Класичні млинці на молоці

Як правильно приготувати тісто для млинців? Чим змащувати сковороду, щоб млинці не прилипали? Які інгредієнти, необхідні для приготування ідеальних, тоненьких млинців? Подібного роду питання неодмінно промайнуть у підсвідомості кожної господині.

Сьогодні, я відкрию таємницю приготування млинців на молоці, з універсального рецепту з використанням невеликої хитрості. Разом з вами, ми спечемо смачні, ажурні, а головне тонкі млинчики.

Покроковий рецепт

Розвантажуємо холодильник, готуємо все необхідне. Порада: Яйця і молоко слід дістати заздалегідь, що б продукти досягли кімнатної температури.


Коли всі інгредієнти під рукою, можна приступати. У глибоку ємність вбиваємо яйця. Додаємо сіль, цукор. З допомогою віночка збиваємо до однорідної, пінистої маси. Працюємо віночком до тих пір, поки консистенція не збільшитися вдвічі.

Вливаємо Молоко порціями, не перестаючи збивати. В ідеалі, краще використовувати міксер, це значно заощадить дорогоцінний час.

Після того, як молоко з яєчною сумішшю збиті, а цукор розчинився, настав час додавання борошна. Поступово, порціями, додаємо борошно, але не перемішуємо. Робимо поглиблення за допомогою столової ложки.

Дивіться також:  Кабачкові оладки з сиром

Гасимо соду оцтом і вливаємо в борошно. Можна використовувати пакетований розпушувач, замість банальної соди. Ретельно збиваємо масу і даємо тісту трохи відпочити.

По закінченню 15 хвилин я додаю столову ложку рослинної олії, що б млинці легко знімалися. І знову перемішую, трохи збиваючи. Тісто буде досить густе, але не варто хвилюватися, у наступному кроці я відкрию основний секрет, за рахунок якого млинці виходять тонкими і легкими.

Попередньо вскипятив чайник, я сміливо вливаю склянку. Так, так, стакан крутого окропу. Це один з важливих складових у приготуванні цієї страви. Після того, як всі додано, в черговий раз перемішую. Готове тісто має по консистенції нагадувати рідку сметану.

У сковороду кладемо шматочок вершкового масла і даємо гарненько розтопитися.
Порада: Для млинців необхідно завести окрему сковороду з тефлоновим або антипригарним покриттям, без подряпин і дефектів. Сковорода повинна бути діаметром не більше 26 см, легкої, з високою теплопровідністю.


За допомогою глибокої ложки або ополоника, вливаємо трохи тіста, рівномірно розподіляючи по сковороді. Досить 1 хвилини для смаження кожної із сторін. Під час випікання, періодично помішуємо тісто, що воно, не осідало. Пара хвилин і рум’яний, підсмажений готовий млинець. Ніяких «перший млинець комом»! Змащуємо маслом і вуаля!

І ще один лайфхак на сьогодні. Що б млинці були менш калорійні, я використовую кулінарну пензлик для змазування сковороди олією. Змастимо кисть рослинним маслом раз і будемо користуватися протягом усього смаження. Після кожного млинця я промазываю сковороду пензлем і переходжу до наступного.

Готуйте млинці часто і з задоволенням!