Ніжні пісочні коржі і сметанний крем створюють неповторний смак і аромат.

Інгредієнти
| яйце – 2 шт | |
| цукор – 200 гр | |
| борошно – 400 гр | |
| мед – 2-3 ст. л. | |
| маргарин або вершкове масло – 100 гр | |
| сода – 1 ст. л. | |
| сіль – 1 щіпка | |
| Для крему | |
| сметана жирністю від 25% – 400 гр | |
| цукор – 100 гр | |
| масло вершкове – 100 гр |
Улюблений з дитинства медовик під силу приготувати навіть новачкові. Прості інгредієнти і спосіб приготування не дадуть зіпсувати десерт. Коржі виходять м’які та ніжні на смак. Сметанний крем надає легку кислинку і позбавляє від нудотності.
Покроковий рецепт


Збити яйця з цукром і сіллю.

Помістити в каструлю, додати мед і масло. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Весь час помішувати, щоб яйця не згорнулися.

Додати соду. Суміш почне пузиритися.

У кілька прийомів додати борошно і замісити тісто. перекласти в плівку і залишити остигати в холодильнику на дві години.

Через дві години розділити тісто на 8-10 частин.

Розкачати кожен шматочок на пергаменті. З допомогою тарілки вирізати коло діаметром 20 см. Зробити виделкою дірочки по всьому коржу.

Випікати кожен корж разом з обрізками 3-5 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.

Виходить 8-10 тонких коржів.


Для крему сметана олія мають бути кімнатної температури. Спочатку збиваємо масло з цукром, а потім додаємо сметану. Виходить легкий крем. Після охолодження коржів приступаємо до складання торта.


Обрізки подрібнити в блендері і прикрасити торт.
