Ніжні пісочні коржі і сметанний крем створюють неповторний смак і аромат.
Інгредієнти
яйце — 2 шт | |
цукор — 200 гр | |
борошно — 400 гр | |
мед — 2-3 ст. л. | |
маргарин або вершкове масло — 100 гр | |
сода — 1 ст. л. | |
сіль — 1 щіпка | |
Для крему | |
сметана жирністю від 25% — 400 гр | |
цукор — 100 гр | |
масло вершкове — 100 гр |
Улюблений з дитинства медовик під силу приготувати навіть новачкові. Прості інгредієнти і спосіб приготування не дадуть зіпсувати десерт. Коржі виходять м’які та ніжні на смак. Сметанний крем надає легку кислинку і позбавляє від нудотності.
Покроковий рецепт
Збити яйця з цукром і сіллю.
Помістити в каструлю, додати мед і масло. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Весь час помішувати, щоб яйця не згорнулися.
Додати соду. Суміш почне пузиритися.
У кілька прийомів додати борошно і замісити тісто. перекласти в плівку і залишити остигати в холодильнику на дві години.
Через дві години розділити тісто на 8-10 частин.
Розкачати кожен шматочок на пергаменті. З допомогою тарілки вирізати коло діаметром 20 см. Зробити виделкою дірочки по всьому коржу.
Випікати кожен корж разом з обрізками 3-5 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.
Виходить 8-10 тонких коржів.
Для крему сметана олія мають бути кімнатної температури. Спочатку збиваємо масло з цукром, а потім додаємо сметану. Виходить легкий крем. Після охолодження коржів приступаємо до складання торта.
Обрізки подрібнити в блендері і прикрасити торт.