Класичний медовик – покроковий рецепт

Ніжні пісочні коржі і сметанний крем створюють неповторний смак і аромат.

Інгредієнти

яйце — 2 шт
цукор — 200 гр
борошно — 400 гр
мед — 2-3 ст. л.
маргарин або вершкове масло — 100 гр
сода — 1 ст. л.
сіль — 1 щіпка
Для крему
сметана жирністю від 25% — 400 гр
цукор — 100 гр
масло вершкове — 100 гр

Як приготувати Класичний медовик – покроковий рецепт

Улюблений з дитинства медовик під силу приготувати навіть новачкові. Прості інгредієнти і спосіб приготування не дадуть зіпсувати десерт. Коржі виходять м’які та ніжні на смак. Сметанний крем надає легку кислинку і позбавляє від нудотності.

Покроковий рецепт


Збити яйця з цукром і сіллю.

Помістити в каструлю, додати мед і масло. Довести до кипіння, але не кип’ятити. Весь час помішувати, щоб яйця не згорнулися.

Додати соду. Суміш почне пузиритися.

У кілька прийомів додати борошно і замісити тісто. перекласти в плівку і залишити остигати в холодильнику на дві години.

Через дві години розділити тісто на 8-10 частин.

Розкачати кожен шматочок на пергаменті. З допомогою тарілки вирізати коло діаметром 20 см. Зробити виделкою дірочки по всьому коржу.

Випікати кожен корж разом з обрізками 3-5 хвилин при температурі 200 градусів до золотистого кольору.

Виходить 8-10 тонких коржів.


Для крему сметана олія мають бути кімнатної температури. Спочатку збиваємо масло з цукром, а потім додаємо сметану. Виходить легкий крем. Після охолодження коржів приступаємо до складання торта.


Обрізки подрібнити в блендері і прикрасити торт.

Дивіться також:  Торт листковий зі смородиновим курдом