Компот із слив на зиму

Інгредієнти

Сливи — 500 г
Цукор — 250-300 гр (за смаком)
Вода —

Як приготувати Компот із слив на зиму

Кількість інгредієнтів розрахована на одну 3-х літрову банку.

Покроковий рецепт

Банку ретельно вимити з содою (якщо сумніваєтеся, можна обдати окропом або простерилізувати). Сливу гарненько промити.

3-х літрову банку, трохи менше половини, наповнити сливою.

Закип’ятити воду. Залити водою сливи, щоб приховувало (наповнювати водою всю банку не обов’язково). Дати постояти 10 хвилин.

Після пройдених 10 хвилин, воду з банки злити назад в каструлю.

Довести до кипіння, додати цукор. Кип’ятити до розчинення цукру.

Отриманим сиропом ще раз залити сливи. В окремій каструлі заздалегідь закип’ятити воду. Залити окропом до горлечка.

Кришку простерилізувати в окремому ковшике. Закатати банку, перевернути і укутати ковдрою до повного охолодження.

Дивіться також:  Компот на зиму з груш з медом