Котлети з кабачків і сиру фета

Ці котлети з’їдять навіть ті, хто не особливо люблять кабачки. У поєднанні з сиром з них виходять відмінне друге блюдо – ситне і смачне.

Інгредієнти

кабачки — 1 кг
яйця — 2 шт.
борошно — на розсуд бажано рисова
цибуля з пір’ям головкою — 4 шт.
петрушка — жменя
масло (використовують рослинне) — для смаження
сіль — за смаком
сир фета — 300 г

Як приготувати Котлети з кабачків і сиру фета

Котлети з кабачків з найніжнішим сиром фета і зеленою цибулькою.

Покроковий рецепт

1. Кабачки промивають, очищають, великі видаляють насіння, а м’якоть досить крупно ріжуть. Потім кабачкову м’якоть перекладають в чашу блендера і подрібнюють. Подрібнювати кабачки потрібно не в пюре а кашку з шматочками. Якщо кабачків багато, а чаша мала, можна підготувати кашку в кілька прийомів. Якщо у вас немає блендера, кабачки можна натерти на дрібній тертці. Овоч солять і залишають на п’ять хвилин.

2. Далі кабачкову масу віджимають, додають борошно з яйцями.

3. Потім додають розім’яту сир Фета і подрібнену петрушку. Зелену цибулю нарізають разом з білою частиною, закидають у тісто і ретельно вимішують. Якщо ви вважаєте тісто рідким, можна додати ще борошна.

4. Масу за допомогою ложки викладають в розпечене масло і прожарюють до скоринки з обох сторін. На 1 котлетку йде приблизно 2-3 столові ложки кабачкового тесту.

5. Не накладайте котлетки дуже щільно в сковороді, смажте партіями. При необхідності, додайте масло в сковороду.

6. Після приготування потрібно відразу подавати до столу, але і в охолодженому вигляді котлети з кабачків залишаються соковитими і ароматними.

Дивіться також:  Печінкові оладки