Кукурудзяна полента Пармеджана з баклажанів

Полента пармеджана — кукурудзяна крупа з баклажанами в томатному соусі

Інгредієнти

Кукурудзяна крупа — 100 р.
Вода — 400-500 мл
Баклажани — 4 шт.
Цибуля — 2 шт.
Помідоровий соус — 400 мл
Сіль — за смаком

Як приготувати Кукурудзяна полента «Пармеджана» з баклажанів

Кукурудзяна крупа в нашій країні користується меншою популярністю, ніж гречка і рис. І дуже навіть дарма. Це крупа дуже популярна в таких країнах, як Італія та Мексика. У багатьох народів є свої національні страви саме їх кукурудзяної крупи або борошна. Адже і справді – з кукурудзяної крупи не можна просто зварити кашу, а зробити справжній шедевр. Пропоную приготувати страву на подобі лазаньї, тільки замість аркушів ми будемо використовувати кукурудзяну крупу.

Покроковий рецепт

1. Закип’ятити воду. Повільною цівкою всипати кукурудзяну крупу, постійно помішуючи. Щоб не утворилися грудки. Варити кашу до готовності -35-40 хвилин. Якщо в процесі готування каша виходить дуже густий, додайте трохи води. Замість води можна додавати молоко. Кукурудзяної каші потрібен постійний нагляд, так що н відходити від каструлі і постійно заважайте, щоб вона не пригоріла.


2. Цибулю очистіть від шкірки і наріжте півкільцями. Обсмажте на сковороді.


3. Баклажани наріжте кубиками і додайте до цибулі. Також обсмажте їх.


6. Влийте томатний соус (400 г помідорів, перетертих в блендері або кухонному комбайні) і тушкуйте на повільному вогні – 40 хвилин.


5. Підготуйте форму для запікання, змастіть рослинною олією. Викладіть 1/3 частина поленти, розрівняйте. Викладіть 1/3 частина баклажан. Потім знову шар поленти і шар баклажанів. Так три шари.


6. Зверху посипати тертим сиром. Поставити в духовку на 15 хвилин.

Дивіться також:  Сирна запіканка з манкою з мякого сиру