Куряча локшина

Час приготування: 1 год 30 хв.

Ситна страва, щоб сподобатися усім від мала до велика.

Інгредієнти

Кількість порцій: 12
Курка — 1 шт
Вода — 2 літри
Локшина — жменька
Картопля — 1 середня картоплина
Морква — 1 шт
Цибуля — 1 шт
Лавровий лист — 1-2 шт
Чорний перець горошком, сіль — за смаком

Як приготувати Куряча локшина

Ситна страва, щоб сподобатися усім від мала до велика. Куряча локшина корисна видужуючим і малюкам, які тільки починають їсти самостійно. Не всім подобається зажарка у локшині, так само як і шматочки плаваючого лука. Локшину можна приготувати і без цього.
Куряча локшина готується з будь-яких частин курки. Підходить як ціла тушка, так і стегна, хребет, крильця. Бажано брати частини курки з шкірою – для навару.

Покроковий рецепт

1



Зваримо бульйон. Курку покласти в каструлю, залити холодною водою, додати цибулину, моркву, лавровий лист, горошок. Варити 1-1,5 години. За 20 хвилин до кінця варіння бульйон посолити. Витягнути цибулю, моркву, лаврушку. Витягнути курку, викласти на блюдо, залишити її остуджуватися.

2


Очистити картоплю, порізати кубиками. Додати в бульйон. Варити 10 хвилин.

3

Додати локшину, варити п’ять хвилин.

4

Додати шматочки вареної курки, довести локшину до кипіння, вимкнути.

5

При необхідності додати дрібно порізаний кріп або петрушку.
Подавати гарячим, з бутербродами або сухариками.

Дивіться також:  Солянка класична