Курячі ніжки в мішечку з тіста

Цікаве порційне блюдо. Соковита куряча ніжка, ніжна начинка і хрустке тісто.

Інгредієнти

курячі гомілки — 7 шт
картопля — 5 шт
морква — 1 шт
цибулина — 1 шт
вершкове масло — 20 г
молоко — 100 мл
листкове прісне тісто — 2 аркуша
рослинна олія — 2 ст. л.
соєвий соус — 1 ст. л.
паприка — за смаком

Як приготувати Курячі ніжки в мішечку з тіста

Оригінальність такого рецепту в тому, що в одній порції поєднуються і м’ясо, і гарнір, і красива упаковка страви. Його можна приготувати заздалегідь, а перед подачею на стіл розігріти в духовці.

Покроковий рецепт

Очищаємо картоплю від шкірки і ставимо варитися.


Маринуємо курячі гомілки. Для цього додаємо в миску соєвий соус, рослинна олія і паприку. Обвалюємо в маринаді курячі ніжки і даємо постояти так хвилин 10. На розпечену сковороду кладемо курячі гомілки в маринаді і обсмажуємо з 2 сторін до готовності на середньому вогні.

Ріжемо цибулину.

Трьом моркву.

На іншій сковороді робимо засмажку з моркви і цибулі.

Коли картопля звариться, зливаємо воду, додаємо вершкове масло і молоко і міксерів збиваємо в пюре. Додаємо в картопляне пюре засмажку.

Розкачуємо кожен пласт тіста і розрізаємо на 4 квадрата. Нам потрібно 7 таких квадратиків, 8 використовуємо для зміцнення дна мішечка.





Беремо один квадрат, кладемо посередині невеликий шматочок тесту (щоб дно було більш міцним). Зверху накладаємо 2 ст. л. картопляного пюре з овочами. У пюре ставимо вертикально курячу гомілку. Намагаємося поставити її як можна більш стійко. Краї тіста збираємо в мішечок і зав’язуємо звичайною ниткою. Сильно не затягуємо туго. Головне потім не забути її прибрати.

Встановлюємо наші мішечки на деко, вистелений пергаментом. Зверху на стирчать кісточки рекомендую одягнути «шапочки» з фольги. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати до золотистого кольору близько 20 хвилин.

Дивіться також:  Курка у медовому соусі з кунжутом




Поки мішечки готуються можна зробити овочевий салат. Листя салату, огірок, помідор, цибулю нарізаємо, заправляємо соусом. Для соусу в склянці збиваємо виделкою олію і соєвий соус до желеподібного стану.