Курячі «Овсянники», в томатному соусі

Час приготування: 30 хвилин

Ситно, корисно, смачно!!!!!

Інгредієнти

Кількість порцій: 9
курячий фарш — 300 гр
вівсянка — 500 гр
цибуля — 1/2луковицы
часник — 2 зуб
яйця — 1 шт
спеції — за смаком
п. масло — для смаження
морква — 2 шт
томатна паста — 3 ст. л.
сметана — 3 ст. л
кріп для прикраси

Як приготувати Курячі «Овсянники», в томатному соусі

Багато людей, чомусь не люблять вівсянку. Але велика кількість мікроелементів і клітковини в тоненьких пластівцях спонукають придумати рецепт, в якому б була вівсянка, але не відчувалася. Експерементуючи на цю тему, придумала незвичайний рецепт «Овсянники » з куркою. Саме овсянники, а не тефтелі, тому що, все ж, головним інгредієнтом будуть вівсяні пластівці. Я використовую вівсянку номер 3. Самий оптимальний розмір пластівців, на мій погляд.

Покроковий рецепт

1



Як правило, першим етапом потрібно підготувати необхідні продукти. Чим свіже вони, тим смачніша страва. Курячий фарш я роблю сама, мелю куряче філе 2 рази, після чого він стає пишним і повітряним. Моркву, цибулю і часник очищаємо. Вибираємо вівсяні пластівці. Вони повинні бути чистими, без сміття і незрозумілих частинок. В ідеалі, правильні пластівці однакового кольору і розміру. Але, в крайньому випадку, підійдуть будь пластівці, головне без сміття.

2







Ну а другий крок — це змішування всіх інгредієнтів. У підготовлений курячий фарш додаємо моркву, натерту на дрібній тертці. Наступним йде цибулю і часник, так само натерті . Саме я тру цибуля, тому що не люблю, коли зустрічаються шматочки цього овоча. Якщо вам все одно, можна його і порізати дрібним кубиком. У цю суміш додаємо вівсяні пластівці і все ретельно перемішуємо. Після цього додаємо одне яйце. Воно буде зв’язувати і скріпляти всі продукти між собою. Даємо готового фаршу постояти мінімум 45 хвилин, для того, щоб вівсяні пластівці набубнявіли.

3




Наступним етапом формуємо невеликі котлетки і обсмажуємо з двох сторін на сковороді з розігрітою олією.

4




Поки овсянники обсмажуються підготуємо томатний соус. Він дуже простий. На сковороді з сумішшю масла та олії обсмажуємо цибулю і моркву, нарізані довільно, але не занадто крупно, приблизно 15 хвилин. Далі додаємо в суміш томатну пасту і сметану. Прогріваємо, змішуючи всі ингредиеты.

5



І останнім моментом приготування буде об’єднання овсянніков з соусом. Виливаємо соус до котлеткам, розподіляючи рівномірно. Накриваємо сковороду кришкою і тушкуємо все ще 15 хв. на повільному вогні. Посипаємо свіжим кропом. Страва готова!
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!

Дивіться також:  Форель, запечена у мандариновому соусі з бринзою і кунжутом