На сьогоднішній день вибір в квасі великий, виробники пропонують нам усілякі різновиди даного напою. Квас з прянощами, квас з фруктовими добавками.
Інгредієнти
вода — 6 л | |
концентрат квасу — 750 г | |
дріжджі — 15 г | |
материнка — 20 г | |
м’ята — 20 г | |
меліса — 2,5 м | |
листя смородини — 5 шт. | |
чебрець — 2,5 м | |
розсипний чорний чай — 15 г | |
мед — 10 г |
Але самим корисним, на наш погляд, є той квас, який зроблений в домашніх умовах або по рецептурі бабусь. У ньому немає підсолоджувачів, хімічних добавок, інших речовин, які хоч і створюють нові смакові межі цього напою, але по суті псують його. Квас, містить у собі фруктові добавки, підсолоджувачі, хімічні речовини і барвники, – це вже не квас, це новий напій, який містить у своїй основі частина формули квасу.
Покроковий рецепт
Закип’ятіть воду в каструлі, киньте материнку і м’яту.
Потім додайте мелісу, листя смородини, чебрець і розсипний чорний чай.
Коли вода охолоне, влийте концентрат квасу і покладіть мед. Отриману рідину розмішайте і залишіть у теплому місці на всю ніч.
Вранці розмішайте і процідіть через сито. Розлийте в зручну для вас тару і поставте в холодильник.
Після того як охолоне – можна пити. Квас з травами готовий!