Якщо класична лазанья набридла, пропонуємо спробувати Лазанью зі свинячим фаршем і кабачком. Блюдо виходить ситним і дуже соковитим!
Інгредієнти
Листи для лазаньї — 4 уп. | |
Свинячий фарш — 1 кг | |
Томатний сік — 1 л. | |
Цибуля — 2 шт. | |
Морква — 1 шт. | |
Кабачки — 3 шт. | |
Молоко — 1 л. | |
Борошно — 4 ст. л. | |
Вершкове масло — 100 гр. | |
Пармезан — 250 гр. | |
Моцарелла — 250 гр. |
Лазанья – це дуже популярна страва італійської кухні, нарівні з пастою і піцою. Але вдома готують її не часто, адже це блюдо складний і забирає багато часу. Але заради її смаку можна виділити який-небудь з вихідних і вразити всіх домочадців ці шедевром
Покроковий рецепт
1. Свинячий фарш трохи обсмажити на сковороді, залити томатним соком і тушкувати 2 години
2. Овочі помити, цибулю і моркву почистити від шкірки. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю обсмажити на рослинному маслі, потім додати моркву.
3. Кабачки порізати маленькими кубиками і додати до цибулі. Посолити, накрити кришкою і тушкувати до м’якості овочів.
4. Приготувати смокчу бешамель – для цього розтопити вершкове масло на сковороді, всипати борошно і добре перемішати. Потім поступово вливати молок і ретельно розмішувати, щоб не утворилися грудки.
5. Листи лазаньї відварити в підсоленій воді згідно з інструкцією. Починаємо збирати лазанью. На дно форми викласти листи лазаньї. Змастити бешамель.
6. Потім розсипати начинку з фаршу, присипати натертим на дрібній тертці пармезаном.
7. Знову шар листів для лазаньї, начинка з кабачків, соус бешамель, пармезан. Знову шар листів і т. д.
8. Останній шар повинен бути з соусу бешамель. Його посипати натертою на крупній тертці моцарелою. Накрити фольгою і запекти в духовці 1 годину.
9. Чудово, красиве і шалено смачна страва готова! Так, це зайняло багато часу, але воно того дійсно варте!