Листковий салат з грибами і овочами

Пропонуємо вам приготувати смачний і простий за своєю рецептурою салат, в якому одним з компонентів є смажені гриби. Такий салат стане доречним і для повсякденного столу, і святкове меню з них тільки «виграє».

Інгредієнти

Картопля — 2 штуки
Морква — 1 штука велика
Яйця курячі — 2 штуки
Гриби — 200 г
Рослинна олія — 30 мл
Майонез — 80 мл
Кріп — 4 гілочки
Сіль — 2 щіпки
Маслини — 6 штук

Як приготувати Листковий салат з грибами і овочами

Для того, щоб приготувати листковий салат зі смаженими грибами, потрібно взяти ще й овочі. У нашому рецепті використовуються картопляні бульби і морква. Дані інгредієнти для листкового салату слід попередньо відварити в мундирі. При варінні треба трохи приправити сіллю. Коли коренеплоди будуть готові (перевіряємо виделкою або ножем), остудити під холодною водою і очистити. Також слід відварити курячі яйця. Що стосується грибів, то можна вибрати будь-які (печериці, гливи та ін). У цьому салаті використовуються відварні гриби, тому попередня підготовка для них не потрібно. Формувати салат зі смаженими грибами можна у відповідному блюді або в невеликих креманках, якщо плануєте подавати салат порційно. Ми використовували останній варіант. Отже, якщо всі необхідні інгредієнти за запропонованим списком у вас готові, можна приступати.

Покроковий рецепт

Перший шар нашого салату буде картопляним. Очищені картопляні бульби подрібнюємо, скориставшись теркою з великими отворами. Викладаємо картоплю на дно креманки. Цей шар слід змастити майонезом. Майонез можна взяти будь, особливих вказівок на рахунок цього продукту немає.

Далі піде шар зі смажених грибів. Краще посмажити гриби заздалегідь, щоб до моменту, коли їх потрібно буде укладати на картопляний шар, вони охололи. Смажити гриби слід, нарізавши тонкою соломкою на рослинному маслі. Періодично гриби перемішувати, щоб вони пожарились до рум’яного кольору з кожної сторони. Коли грибна піджарка охолоне, викласти її на картопляний шар. Змащувати грибний шар не потрібно.

Дивіться також:  Рибний салат з горошком, крабами і корейською морквою

Шар зі смажених грибів покриємо відвареної морквою. Очищену моркву натираємо.

Змащуємо морквяний шар майонезом.

Тепер займемося вареними курячими яйцями. На цьому кулінарному кроці нам потрібні тільки білки. Натираємо їх на крупній тертці. Викладаємо шар.

Дрібно рубаємо свіжу зелень. У конкретному рецепті використаний кріп. Заздалегідь його слід промити і обсушити паперовим рушником. Зелений шар також змащуємо майонезом.

Залишився курячий жовток натираємо. Присипаємо жовтої крихтою верх грибного салату.

Додатково прикрашаємо салат половинками маслин без кісточок (цей крок – за бажанням). Смачний листковий салат зі смаженими грибами готовий! Приємного апетиту!