Лобіо

Час приготування: 1 год 30 хв.

Основа рецепта звичайно ж червона квасоля. Одне з найважливіших складових страви те, що квасоля потрібно перебрати, добре промити замочити на ніч у холодній воді.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Червона квасоля — 400 гр
400гр в сухому вигляді
Цибуля — 2 шт
Часник — 4 зубчики
Кінза — 1 пучок
Петрушка — 1 пучок
Хмелі-сунелі — 1 чайна ложка
Лавровий лист — 2 штуки
Червоний мелений перець — щіпка
за смаком
Сіль — щіпка
за смаком
Томатна паста — 2 столові ложки
Вода — 1 стакан
Оливкова олія — 2 столові ложки

Як приготувати Лобіо

Лобіо з червоної квасолі — страва для тих, хто любить Кавказьку кухню. Родом вона з Грузії, справжнє Грузинське лобіо повинно вийти кашеобразным (потрібно трохи розім’яти квасоля в процесі приготування). Але це робити не обов’язково, так як існує величезна кількість різновидів цієї страви.

Покроковий рецепт

1

Квасоля добре промиваємо і замочуємо на ніч у холодній воді. На наступний день починаємо приготування з того, що відварюємо квасолю близько години з додаванням лаврового листа на повільному вогні (до готовності).

2

Поки вариться квасоля готуємо інші інгредієнти. Ріжемо півкільцями цибулю, чистимо часник.

3

Розвести томатну пасту в склянці води, подрібнюємо часник і зелень. Обсмажуємо цибулю на оливковій олії.

4

Перевіривши бобові на готовність (повинні стати м’якими), зливаємо воду і додаємо їх в посуд з обсмаженою цибулею. Посипаємо сіллю, перцем і спеціями. Заливаємо все це склянкою з розведеною томатною пастою і залишаємо на тихому вогні на 30 хвилин.

5

За 5 хвилин до готовності додаємо роздавлений часник і зелень. І через 5 хвилин страва готова!

Дивіться також:  Овочевий тар-тар з баклажанами