Медові панкейкі

Пишні і дуже ароматні — медові панкейкі до сніданку.

Інгредієнти

Молоко — 300 мл
Борошно — 280 гр.
Вершкове масло — 60 мл
Сіль — 1/4 ч. л.
Розпушувач — 1,5 ч. л.
Яйце — 2 шт.
Мед — 2 ст. л.
Ванілін — 1/2 ч. л.
Цукор — 1 ст. л.

Як приготувати Медові панкейкі

Пишні, вершкові і ароматні – панкейкі. Це не тільки відмінний сніданок, але і дуже ситний. Аромат вершкового масла струмує по всьому будинку, коли печеш такі млинці. Панкейкі виходять пишними і пористими, дуже мягенькими і великими.

Розмір залежить від сковорідки, на якій ви випікаєте – чим менше діаметр, тим пишніше панкейкі. Для тесту на панкейкі вибирайте тільки свіже молоко і яйця. Можна додавати в тісто гарбузове або яблучне пюре – буде тільки смачніше. Також, можна додати шматочки фруктів. Після обсмажування можна змащувати вершковим маслом або посипати корицею. Подавати панкейкі гарячими з пахучим медом, вершковим маслом, джемом або нутеллою. Смачний і поживний сніданок готовий!

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти для панкейків. Молоко повинно бути теплим.

Яйця змішати в глибокій мисці з медом і цукром і добре перетерти.

Потроху додавати до яєчної маси борошно, просіяне з сіллю і розпушувачем, і поступово вмішувати в тісто молоко.

Ретельно перемішати. Додати до тесту ваніль.

Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. Влити охолоджене масло до тесту. Гарненько перемішати і залишити тісто на десять хвилин.

Обсмажити панкейкі на сухій сковороді без масла, на вогні вище середнього. Акуратно виливати тісто ополоником на всю площу сковороди. Кожен панкейк обсмажується з одного боку по 30 секунд.

Подавати готові панкейкі з джемом, змащуючи маслом або нутеллою. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Пишні панкейкі на молоці, з чорницею