Лимонні панкейкі (млинці) з рікоттою

Панкейкі – це блюдо, яке стало популярно в Росії порівняно недавно. Воно прийшло до нас із Заходу, як варіант традиційних для нас оладок, невеликих млинців.

Інгредієнти

Борошно — 150 г
Цукор — 3 столові ложки
Сіль — на кінчику ножа
Розпушувач — 1 чайна ложка
Молоко — 250 мл
Рікотта — 250 мл
Курячі яйця — 2 штуки
Ванільний цукор — 1/2 чайної ложки
Лимон — 1 штука
Масло вершкове — 2 столові ложки для смаження

Як приготувати Лимонні панкейкі (млинці) з рікоттою

Панкейкі – це блюдо, яке стало популярно в Росії порівняно недавно. Воно прийшло до нас із Заходу, як варіант традиційних для нас оладок. Тільки панкейкі смажаться без масла, та й смак у них більш виграшний, ніж у оладок. Втім, про смаки не сперечаються, тим більше, якщо ви такої страви ще не пробували ні разу. Готуємо?

Покроковий рецепт

У мисці змішати сипучі продукти: борошно, цукор, розпушувач і сіль. Відкласти поки бік.

В окремій мисці збити за допомогою міксера рікотту з молоком.

Потім відокремити курячий білок від жовтка (білок відкласти). До молочно-сирної суміші додати яєчні жовтки, все добре збити.

Тепер потрібно зняти з лимона цедру, скориставшись дрібної теркою і віджати сік лимона.

Щоб панкейкі вийшли пишними ми скористаємося наступною хитрістю. Необхідно збити білки з дрібкою солі в міцну піну. Процес займе хвилин 5-8. Потім білкову масу перекласти в жовтково-молочну суміш (раніше приготовлену).

Так як білки можуть впасти, перемішуємо все акуратно і не поспішаючи, за допомогою ложки.

Дійшла черга сухих інгредієнтів. Додаємо їх частинами і так само акуратно вимішуємо тісто для панкейків.

Випікаємо панкейкі. Сковороду змастити вершковим маслом, і, викладаючи ложкою тісто, з обох сторін обсмажуємо панкейкі до золотистої скоринки.

Дивіться також:  Млинці з ікрою