Млинці до чаю

Смачні і ситні млинці на швидку руку до сніданку.

Інгредієнти

Борошно — 1 склянка
Яйце — 3 шт
Цукор — 2 столові ложки
Сода — 1/4 чайної ложки
Сіль — 1/4 чайної ложки
Молоко — 500 мл
Рослинна олія — 2 столові ложки

Як приготувати Млинці до чаю

Всім і завжди приємно скуштувати на сніданок млинці зі сметаною або варенням. Млинці дуже прості у приготуванні, тому не становить праці дослідної господиню їх швидко приготувати. Для тих, хто тільки вчиться їх готувати, я поділюся рецептом приготування своїх млинців.

Покроковий рецепт

Яйця дістати з холодильника, щоб вони нагрілися. Теплі яйця розбити в глибоку миску, щоб зручно було замішувати тісто.

До яйцям додати цукор.

Яйця разом з цукром збити віночком або міксером до повного розчинення цукру.

Молоко повинно бути теплим, тому його необхідно заздалегідь підігріти в мікрохвильовій печі або на плиті. Влити молоко, додати сіль і соду, ретельно переміщати. Потім порційно додаємо борошно, і розмішуємо, щоб не утворювалося грудочок. Тісто має вийде, як рідка сметана.

До готового тесту необхідно додати рослинне масло. Завдяки йому, млинці будуть ніжними. Ретельно перемішуємо і даємо тісту охолонути 10 хвилин. За цей час слід розігріти сковороду і розігріти на неї трохи рослинного масла.


За допомогою ополоника вливаємо тісто на розігріту сковороду таким чином, щоб маса розподілилася рівномірно по її дну. Смажимо по 2 хвилини з кожного боку на дуже повільному вогні. За допомогою лопаток перевертаємо блін.

Такі дії необхідно проробити з усім тестом. Періодично необхідно додавати трохи рослинного масла на сковороду. Млинці слід складати стопкою на блюді. Подавати млинці краще всього в теплому вигляді з заправкою. Приємного чаювання!

Дивіться також:  Роли з млинців з бананом