Ніжне картопляне пюре

Картопляне пюре зі сметанкою і зеленню — прекрасний гарнір до будь-якої страви!

Інгредієнти

Картопля — 5 шт.
Сметана — 2 ст. л.
Цибуля — 1/2 шт.
Рослинне масло — 10 мл для обсмажування
Кріп — 7 гр.

Як приготувати Ніжне картопляне пюре

Картопляне пюре – таке звичне блюдо на нашому столі і таке різне. Смак цієї страви залежить від заправки і від прянощів або трав, які ви додасте в пюре. Консистенція пюре з картоплі повинна бути ніжною, не сухий, але і не затурканими. Беріть для пюре картопля крохмалистих сортів – з жовтою шкіркою, так пюре буде набагато смачніше. Подавайте блюдо як доповнення до будь-якого основного блюда. У мене звичний варіант з дитинства – з соковитими котлетами і огірочком.

Покроковий рецепт

Підготувати інгредієнти для картопляного пюре. Вимити зелень і цибулю очистити картоплю.

Нарізати картоплю великими шматочками, залити водою, добре промивши від зайвого крохмалю, і відправити вариться.

Розігріти на сковорідці масло — можна використовувати будь-яке рослинне або вершкове масло. На обжарке з вершковим маслом аромат страви буде тільки яскравіше і апетитніше.

Дрібно нашаткувати половинку цибулини.

Обсмажувати нарізану цибулю на олії до повної готовності і рум’яного кольору.

Нашаткувати зелень. Я використовую кріп, але можна додавати і чебрець і розмарин і базилік — смак картопляного пюре придбає саме той відтінок, який додадуть йому прянощі.

Злити воду зі звареної картоплі. Додати сметану або жирні вершки. Гарненько розім’яти картоплю з допомогою товкучки в ніжне пюре. Сметанку додавайте по мірі необхідності, щоб пюре не було сухим, також можна додати трішки молока.

Додати в картопляне пюре обсмажену цибулю і зелень. Ретельно перемішати пюре.

Дивіться також:  Рагу зі свинини з картоплею і зеленим горошком

Подавати картопляне пюре гарячим з коханим основною стравою і закускою — у мене це класичне доповнення у вигляді котлеток і маринованих огірочків. Можна полити сметаною пюре або викласти поверх гарячого пюре шматочок вершкового масла. Приємного апетиту!