Печінковий торт з яловичої печінки з овочами

Не любите печінку? А ви пробували печінковий торт? Спробуйте приготувати цю чудову закуску з неповторним пікантним смаком.

Інгредієнти

Для тіста
Печінка — 400 гр.
Куряче яйце — 1 шт.
Сметана — 2 ст. л.
Борошно — 3 ст. л.
Молоко — 4 ст. л.
Масло рослинне — 3 ст. л.
Цибуля — 1 шт.
Сіль — за смаком
Перець мелений — за смаком
Для начинки
Цибуля — 2 шт.
Морква — 2 шт.
Мало рослинне для обсмажування
Соус
Майонез — 5 ст. л.
Часник — 2-3 зубчики
Зелень — за смаком

Як приготувати Печінковий торт з яловичої печінки з овочами

На перший погляд рецепт може здатися складним, але зробивши торт перший раз, ви зрозумієте, що нічого складного тут немає. Може виникнути складність у випіканні млинців. Щоб труднощі не виникли, використовуйте сковороду з антипригарним покриттям і змазувати поверхню маслом перед кожним новим млинчиком.

Покроковий рецепт

Печінку промити і звільнити від пленочек.


Шматочки печінки пропустити через м’ясорубку разом з цибулею.


В печінковий тісто вбити яйце і покласти сметану.


Додати молоко, масло, всипати борошно. Посолити і поперчити за смаком. Збити віночком до однорідної рідкої маси.


З печінкового тесту випекти млинці. Сковороду кожен раз потрібно змащувати маслом, щоб млинці не пригоріли і легко переверталися. Приблизний час обсмажування — по 2 хвилини з кожного боку.


Для начинки потрібно підготувати овочі. Морква промити і натерти на крупній тертці. Цибулю почистити і порізати невеликими кубиками. Овочі злегка обсмажити в рослинній олії. Можна трохи посолити.


Щоб приготувати соус, потрібно змішати майонез з пропущеним через чеснокодавку часником і подрібненою зеленню. Збираючи торт, потрібно в першу чергу нанести на блін майонезний соус, потім покласти 2 ст. л. овочевої начинки і розрівняти. Таким чином зібрати всі млинці в торт.

Дивіться також:  Кокосовий торт Рафаелло з лікерною просоченням


Останній млинець змастити тільки соусом. Дати Торту просочитися протягом декількох хвилин. Закуска підходить для вживання як в теплом, так і в холодному вигляді. Приємного апетиту.