Печиво Трикутники у формі

Печиво «Трикутники» випікається не в духовці, а спеціальної чавунної формі, на конфорці газової або електроплити. Один з «секретних» інгредієнтів в цьому рецепті – крохмаль.

Інгредієнти

вершковий маргарин — 200 г
яйце — 3 штуки
картопляний крохмаль — 1/2 склянки
цукор — 1,5 склянки
сіль — 0,25 ч. л.
сода — 1 ч. л.
борошно — 2,5-3 склянки

Як приготувати Печиво «Трикутники» у формі

Стара мамина чавунна форма служить вірою і правдою вже не один десяток років. А ось хороший рецепт мені попався не відразу, але тепер я готую тільки за нього.

Покроковий рецепт

У глибокій мисці (в тій, в якій будете замішувати тісто) розтопити пачку вершкового маргарину. Зробити це можна в мікрохвильовій печі.

Додати в миску яйця і щіпку солі.

Після цього погасити соду яблучним оцтом і додати в миску з яйцями і маргарином.

Потім туди ж покласти крохмаль і цукор. За бажанням можна збагатити смак майбутнього печива, додавши в тісто родзинки, горіхи, шоколадну стружку, цукати тощо


В останню чергу додати борошно. Не хвилюйтеся, якщо вам здасться, що суміш виходить рідкуватий – крохмаль зробить свою справу і суміш загусне, постоявши недовго на столі.

Розігріти, змащену жиром форму з обох сторін. Від якості прогріву буде залежати, як добре готове печиво буде зніматися з форми.

В середину відкритої форми викласти грудку тіста і закрити другою половиною.

Випікати на середньому вогні 2 — 3 хвилини, потім перевернути і довести до готовності другу сторону печива.

Витрусити печиво з форми на тарілку. Якщо зберігати печиво в закритій ємності, то воно буде довгий час залишатися м’яким.

Дивіться також:  Розсипчасте печиво без яєць