Перець фарширований

Час приготування: 2 години

Пропоную Вам рецепт фаршированого перцю — порадуйте Ваших близьких смачною вечерею!

Інгредієнти

Кількість порцій: 5
Свинина — 1 кг
Морква — 3 шт.
Ріпчаста цибуля — 1-2 великих або 5-6 дрібних
Болгарський перець — 10 шт.
Рис — 100 г
Томатна паста — 200 г
Сіль — за смаком
Мелений чорний перець — за смаком
Лавровий лист — 1-2 шт

Як приготувати Перець фарширований

Ситне, досить не складний у приготуванні страва порадує Вас і Вашу родину за вечерею, його не соромно подати і за святковим столом. Прекрасно поєднується з будь-яким гарніром, а також добре йде і в якості самостійного блюда. Пропоную Вам рецепт фаршированого перцю — порадуйте Ваших близьких смачною вечерею!

Покроковий рецепт

1

Ставимо рис на вогонь і варимо до напівготовності. Потім промиваємо і відставляємо в сторону, він нам стане в нагоді пізніше.

2

Далі чистимо перець. Акуратно відрізаємо перець біля основи, робимо, так звані, «шляпки», дістаємо насіння і відкладаємо наш перчик в бік. Переходимо до наступного овочу і так всі 10 штук.

3

Чистимо цибулю та нарізаємо його кубиками. Можна великими, дрібними кубиками, півкільцями, кілець, кому як подобається.

4

Моркву натираємо на крупній тертці.

5


Тепер готуємо заправку: на розпечену сковороду висипаємо цибулю і моркву і обсмажуємо поки овочі не стануть м’якими і золотистими (як на 2-му фото). За бажанням, цибулі і моркви можна насипати більше, ніж за рецептом, все залежить від побажань Вашої родини (мій чоловік дуже любить цибулю). Це відмінне доповнення для страви, яку Ви подасте в дуеті з перчиком.

6


До погашеним овочів додаємо томатну пасту, добре перемішуємо і тушкуємо ще 2-3 хвилини і все, заправка готова! В кінцевому підсумку вона повинна вийде як на 2-му фото.

7


Переходимо до начинки нашого перчика, безпосередньо до фаршу.
Перекручуємо На м’ясорубці м’ясо. Потім додаємо сіль, перець за смаком і раніше приготовлений рис (він у нас стоїть в стороні). Все ретельно перемішуємо.

8

Наступний крок — начинка перцю. Беремо перчик і фаршируємо його, можете допомогти собі чайною ложкою. Намагайтеся, щоб фарш добре утрамбовался, але без фанатизму, а то крихкий овоч може тріснути. Робити зверху гірку не варто — тоді «капелюшок» буде падати.

9

Беремо ємність, в якій будемо гасити, і на дно викладаємо третину заправки. Розподіляємо її по дну.

10

Утрамбовуємо наш начинений перець і накриваємо його «капелюшками». У мене залишилося трохи фаршу і я зробила пару тефтелек.

11


Зверху засипаємо залишилася заправкою і заливаємо кип’яченою водою до «капелюшків», можна менше. Ставимо на вогонь і чекаємо поки закипить. Після закипання, додати сіль, перець і лавровий лист. На повільному вогні перець повинен тушкуватися 30-40 хвилин. Після приготування дайте страві постояти 10 хвилин, так би мовити, дійти до кондиції і можна подавати на стіл.

12

Фарширований перець готовий! Приємного Вам апетиту!!!!

Дивіться також:  Печеня з бараниною і овочами по-домашньому