Салат «Ніжність» з куркою і чорносливом

Сама назва салату говорить за себе.

Інгредієнти

Куряча грудка — 300-350г
Чорнослив — 150 г
Волоські горіхи — 80-100 г
Яйця курячі — 5 шт.
Огірки — 2 шт.
Майонез — за смаком (близько 150 г)

Як приготувати Салат «Ніжність» з куркою і чорносливом

Салат виходить ніжним і повітряним, на відміну від багатьох листкових салатів. Свій салат я виклала у вигляді «Хелло Кітті», готувала на дитячий День народження.

Покроковий рецепт

Інгредієнти…

Курячу грудку відварити (можна звичайно взяти куряче філе, але я віддаю перевагу грудку, вона соковитіше), очистити від кісток і шкіри, дрібно нарізати. Яйця відварити, почистити, відокремити жовтки від білків. Жовтки натерти на дрібній тертці, білки – на крупній тертці. Огірки помити, нарізати дрібними кубиками. Чорнослив добре промити (краще попередньо замочити), дрібно порізати. Горішки нарізати дрібно ножем або подрібнити на блендері (але не в борошно).

Викласти салат шарами (шари не утрамбовувати, вони повинні лежати пишно).

1-й шар: куряче філе + тонкий шар сіточки майонезу. (На пакет з майонезом зрізаю куточок, таким чином, видавлюється тонка цівка майонезу).

2-й шар: чорнослив; + волоські горіхи.

3-й шар: білок яйця + майонез.

4-й шар: огірки + майонез.

5-й шар: жовток яйця.

Прикрасити салат: очі – маслини, ніс – варена морква, бант – помідор черрі, вуса – ніжки петрушки або кропу. Салат краще робити під вечір, щоб він просочився вночі, буде ще смачніше!
Приємного апетиту!

Дивіться також:  Листковий салат Шпротинка