Ситний бігус в мультиварці

Бігус або бігос є дуже популярною стравою у жителів Польщі, а традиційний рецепт передбачає включення до складу капусти домашньої закваски.

Інгредієнти

молода капуста білокачанна — 685 г
яловича вирізка — 420 г
чорнослив без кісточок добірний — шість штук
великий соковитий цибуля — одна головка
рослинна олія дезодорована олія — одна ст. ложка
соковита морква середнього розміру — одна штука
болгарський перець великий червоний — одна штука
спеції для овочевих страв — одна ч. ложка
відфільтрована вода прохолодна — 120 мл
паста томатна густа — 120 г
кам’яна сіль тонкомолота — за смаком

Як приготувати Ситний бігус в мультиварці

Зараз з’явилося безліч інших рецептів бігуса, а у всіх сім’ях таке блюдо досить давно готують по-своєму. Основою цього національного польського страви є хрустка квашена капуста, крім цього компонента до складу бігуса входить м’який чорнослив і болгарський перець.
В сучасних рецептах допустимо використання не квашеної, а свіжої молодої білокачанної капусти, в цьому випадку блюдо вийде більш освіжаючим і легким.

Покроковий рецепт

Гарненько промити в прохолодній воді не дуже жирну яловичу вирізку, потім підсушити її, і відразу ж нарізати широкої соломкою. Нашаткувати соломкою соковитий цибулю, те ж саме зробити з морквою і болгарським перцем, попередньо очищеним від коробочки з насінням.

Всі вищевказані нарізані продукти акуратно викласти в чашу мультиварки шарами, але в першу чергу на дно мультиварочного пристрою слід покласти нарізану яловичину, її попередньо посоливши за смаком.

У ємність мультиварочного пристрою слід також налити рослинне масло в достатній кількості, а поверх м’яса покласти всі овочі, нарізані соломкою, додати самі якісь улюблені спеції і насипати сіль.

Дивіться також:  Бігус зі свіжої капусти з ковбасою і мятою

Не дуже потрібно дрібно нашаткувати молоду капусту, потім її необхідно трохи підсолити, щоб вона дала сік і стала більш м’якою, злегка пом’яти руками.

Нашатковану капусту розподілити поверх всіх інших компонентів, а для додання більшого аромату страви можна додати сухі або свіжі пряні трави, а також обсмажені шампіньйони і чорнослив.

У прохолодній питній воді розвести густу пасту, а приготовану суміш відразу ж перелити в ємність мультиварки, далі пристрій слід закрити кришкою, встановити час готування на одну годину. Бігус готувати слід належний час у режимі «Гасіння», як тільки програма час готування закінчиться, слід встановити час, на десять хвилин і продовжити приготування бігуса вже в режимі «Смаження».