Скумбрія запечена

Рецепт, за яким я готую скумбрію, дуже простий, а риба виходить неймовірно смачною. Зафаршируем рибу не звичайним способом через черево, а через спинку, буде дуже ефектно виглядати на будь-якому столі.

Інгредієнти

Скумбрія свіжоморожена — 1 шт.
Цибуля ріпчаста — 1 шт.
Морква — 1 шт.
Кріп — 5 г
Лимон — 0.5 шт.
Майонез — 1 ст. л.
Зернова горцица — 1 ст. л.
Соєвий соус — 1 ст. л.
Сіль — 1 г
Перець — 1 р

Як приготувати Скумбрія запечена

Скумбрія для мене, одна з найкращих видів риби, дуже люблю її за гарні смакові якості. Риба досить жирна, багата на вітаміни групи B, до складу також входять вітаміни C, A, залізо, магній, кальцій. Калорійність рибки приблизно 250 – 300 Ккал. у 100 грамах.

Для подачі можна використовувати різноманітні гарніри – каші, картоплю, свіжі або печені на грилі овочі, а можна спокійно подати як окрему страву. Мені дуже подобається смак скумбрії з гарніром з булгуру.

Покроковий рецепт

Для приготування трьох порцій візьмемо:

Ще нам знадобляться, харчова плівка, зубочистки, фольга, ножиці кухонні.

• Очищаємо, вимиваємо цибулю, моркву, лимон;
• Нарізаємо овочі;
• Цибулю – соломкою;
• моркву – дрібним брусочком;
• лимон – на кружечки, а потім четвертинки.

Робимо заправку для овочів:
• Перекладемо нарізані овочі в глибоку миску і додамо до них – майонез, соєвий соус, дрібно нарізаний кріп, гірчицю, сіль, перець.

Займемося рибою, фарширувати її будемо через спину, для цього:
• Затягнемо дошку харчовою плівкою
• Зробимо глибокі надрізи вздовж спинного плавця, з двох сторін. Витягнемо його.
• Ножицями переріжемо хребет біля хвоста і біля голови.
• Відокремимо хребет від тушки і акуратно витягнемо його разом з реберними кістками.
• Витягнемо нутрощі, рибу промиємо.

Дивіться також:  Тунець, запечений з макаронами в сирній скоринці (запіканка)

У нас повинен вийти кишеню.
• Натремо тушку в середині соком лимона, трохи посолити.
• Нафаршируємо підготовленими овочами.
• При необхідності скольому зубочисткою біля хвоста, що б надати форму човники.

запікати 35-40 хвилин

Вистилаємо форму фольгою, викладаємо овочі, що залишилися, укладаємо зверху нашу рибину, загортаємо її.
Ставимо форму в розігріту до 170 — 180 градусів духовку на 35 – 40 хвилин.

За цей час скумбрія з овочами повністю пропечеться, стане смачною і дуже соковитою.