Солодка ковбаска з бананом і горішками

Багатьом з дитинства знайомий смак цього десерту, але в запропонованому рецепті є невелика родзинка, яка дозволяє йому відкритися по-новому.

Інгредієнти

печиво пісочне — 400-500 гр
вершкове масло — 200 гр
цукор — 100 гр
яйце — 1 шт, середня
порошок какао — 2 ст/л.
коньяк (бренді) — 2 ст/л.
банан — 1 шт.
мигдальні горіхи — 70 гр
фісташки — 30 г
кориця мелена — щіпка
ваніль — за смаком
цукрова пудра — для посипання

Як приготувати Солодка ковбаска з бананом і горішками

Шоколадна ковбаска – це смачний, і в теж час проста, домашній десерт, який не потрібно випікати. Технологія приготування не вимагає особливої майстерності, тому зробити таку смакоту легко зможе навіть дитина. Цю солодкість можна подавати на стіл з будь-якими напоями, а також вживати замість цукерок.

Покроковий рецепт

Викладаємо в глибоку посуд (миску) цукор і какао, додаємо нарізане невеликими шматочками вершкове масло. Можна додати до сухих інгредієнтів трохи молока або теплої води. Поступово нагріваємо суміш на водяній бані і чекаємо коли масло розтопиться. Після чого додаємо яйце, і постійно помішуючи, доводимо температуру суміші до 80 градусів. Уварюють до густого стану.

Розминаємо виделкою м’якоть банана і кладемо в миску. Туди ж додаємо ванілін. Подрібнюємо половину печива в блендері до отримання дрібної крихти. Другу частину можна розім’яти качалкою або руками, щоб вийшли невеликі шматочки. Додаємо його до рідких інгредієнтів.

Дрібно рубаємо ножем мигдаль і фісташки. Кладемо мелені горішки разом з корицею до інших продуктів. Вливаємо сюди ж коньяк і ретельно перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

Готуючи ковбаску дітям, коньяк слід замінити згущеним молоком або банановим сиропом. Мигдаль можна замінити іншими горіхами, наприклад, грецькими, фундуком або арахісом. Смак ковбаски від цього не зіпсується, а навпаки, заграє новими фарбами.

Дивіться також:  Шоколадний пудинг з фісташками

Якщо вам здається, що «шоколадне тісто» рідкувате — додайте крихти печива. Якщо ж, навпаки, маса дуже густа, то можна в неї влити молоко, вершки або кави.

Приступаємо до завершального етапу – формування ковбаски. Викладаємо шоколадну масу, присипану цукровою пудрою, харчову фольгу або плівку. Звертаємо фольгу, надаючи їй форму рулету, краю закручуємо. Прибираємо в холодильник до повного застигання.

Час, необхідний для цього залежить від товщини готової ковбаси. Як мінімум, треба почекати близько 6 годин, а краще залишити її в холоді на всю ніч. За цей час шоколадна ковбаска придбає щільну структуру, і її можна буде різати скибочками і подавати до столу.