Солодкий омлет з персиками і мигдалем

Час приготування: 30 хвилин

Солодкий омлет з персиками і мигдалем соусом може стати прекрасним варіантом сніданку у вихідні дні.

Інгредієнти

Кількість порцій: 2
стручок ванілі — 1 шт.
солодке масло вершкове несолоне — 60 г
просеянная борошно пшеничне високосортна — 25 г
соковитий апельсин невеликий — 1 шт.
персик — 1 великий
коричневий цукровий пісок — три ст. ложки
жирні вершки — 60 мл
лимон невеликий — 1 шт.
мигдальні пластівці — одна ст. ложка
ароматизована пудра цукрова — три ст. ложки
мелений імбирний корінь — 10 г
тонкомолота сіль морська — за смаком
високоякісний портвейн — 200 мл
ванільний цукор — пісок- 1 невеликий пакетик
великі яйця курячі добірні — 3 шт.
білий цукровий пісок — 50 г

Як приготувати Солодкий омлет з персиками і мигдалем

Це солодкий омлет підходить для літнього ранку, коли у вас холодильник, повний яєць і є козуб з персиками. Консервовані персики також можуть підійти.

Покроковий рецепт

1

Промити персик, розрізати навпіл, далі видалити кісточку, нарізати фрукт тонкими скибочками.

2

Поставити на вогонь середньої сили невелику товстостінну каструлю, розтопити в ній третину вершкового масла. Далі в рідкий розтоплене масло насипати коричневий цукровий пісок, перемішати його, потім додати шматочки персика, карамелизовать його.

3

Після цього акуратно зрізати у лимона і апельсина цедру, дрібно натерти, віджати з цитрусових плодів сік, процідити його.

4

Підготувати глибоку тарілку або миску середнього розміру, насипати в неї мелений імбир, влити цитрусовий сік, додати терту цедру, перемішати гарненько ці інгредієнти.

5

Перелити отриману суміш у каструлю з карамелизованными персиками. Додати трохи портвейну і частина білого цукрового піску. Далі в каструлю насипати ванільні зернятка з стручка, все перемішати, тушкувати персики в солодкій ароматної суміші на тихому вогні хвилин п’ят. Потім прибрати каструлю з вогню.

6

Підготувати миску невеликого розміру, насипати в неї залишився білий цукор, а також ванільний цукор-пісок, додати трохи солі і охолоджені яєчні білки. Гарненько збити ці компоненти до стану рясної і повітряної піни.

7

Підготувати ще одну глибоку ємність, з’єднати в неї яєчні жовтки з цукровою пудрою. Збивати ці інгредієнти до утворення пишної і білої суміші.

8

Перелити жовткову суміш у посуд зі збитими білками, влити жирні вершки насипати ложку з гіркою просіяного борошна, перемішати все дуже ретельно.

9

Потім підготувати велику сковорідку, яку можна використовувати для запікання омлету в духовці, змастити її вершковим маслом, вилити в неї яєчне тісто.

10

Запікати солодкий омлет п’ятнадцять хвилин в добре прогрітій духовці при двохстах градусах. Потім подавати його на великому блюді з персиками і мигдалем.

Дивіться також:  Запечена капуста кольрабі з сиром