Тірамісу – десерт з печивом

Улюблений італійський десерт, який можна приготувати в домашніх умовах всього за 30 хвилин.

Інгредієнти

Маскарпоне — 250 гр
Кава — 1 ч. л.
Яйця — 4 шт
Вершки 35% — 250 мл
Печиво Савоярді або дамські пальчики — 200 гр
Ром або коньяк — 2 ч. л.
Цукор — 100 гр
Какао-порошок або шоколад для посипання — 25 гр за бажанням

Як приготувати Тірамісу – десерт з печивом

Італійська кухня улюблена багатьма не тільки за свій смак, але і за легкість у приготуванні. Знаменитий класичний десерт тірамісу не виняток. Десерт легко приготувати без метушні з запіканням. Варто лише один раз спробувати і це культова страва стане незамінним атрибутом будь-якого святкового столу.

Покроковий рецепт

Приготувати чашку кави, додати туди 1 ч. л. алкоголю, залишити охолоджуватися.

Змішати яєчні жовтки 50 гр. цукру, поступово додати маскарпоне.

Збити вершки з цукром, додати 1 ч. л. алкоголю, внести яєчну суміш, отриману на 2-му кроці, все добре перемішати. Крем готовий.

У формі викласти шарами: печиво, попередньо вмочивши його в каву. Крем. Знову печиво і знову крем. При бажанні можна посипати торт зверху какао порошок або дрібно тертим шоколадом, але і без цього десерт вийти просто дивовижним. Торт треба поставити на добу в холодильник, що б він краще просочився.

Дивіться також:  Пісне печиво на розсолі