Солоне кунжутне печиво на пиві

Час приготування: 1 година

Оригінальний рецепт пивний закуски.

Інгредієнти

Кількість порцій: 10
кам’яна сіль середнього помелу — за смаком
просеянная борошно пшеничне високоякісна — 230 г
темне пиво свіже — один повний стакан
просеянная житнє борошно — 120 г
білі насіння кунжуту — чотири ч. ложки
велике яйця куряче сире — одна штука
сирий білок яєчний — одна штука
високоякісний маргарин вершковий — 120 г

Як приготувати Солоне кунжутне печиво на пиві

Випічка, приготовлена з кунжутом на пивний основі, може стати прекрасною закускою до квасу чи пива.

Покроковий рецепт

1

В окремому посуді з’єднати два види борошна, інтенсивно перемішати, просіяти борошняну суміш гіркою на обробну дошку, додати охолоджений маргарин, нарізаний невеликими шматочками. Порубати борошняну суміш з маргарином кухонним ножем таким чином, щоб вийшла дуже дрібна крихта.

2

Пересипати піщану суміш у миску розбити в цю ж посуд куряче яйце, влити пиво, додати за смаком сіль, все перемішати і замісити дуже еластичне тісто, яке повинно мати однорідну консистенцію.

3

З пивного тіста сформувати кулю, загорнути його плівкою і покласти в холодильник хвилин на сорок, а краще на одну годину.

4

Як тільки пивне тісто стане холодним, викласти його на дошку або на поверхню кухонного столу, заздалегідь присипану борошном, розкачати тонко, потім нарізати шматками довільної форми.

5

Перекласти пивні печива на велике деко, заздалегідь змащений маслом, збити в окремому посуді сирий білок, потім розподілити білкову масу на поверхні заготовок. Посипати печива кам’яною сіллю середнього помелу і кунжутним насінням, можна додати горішки, запікати при двохстах градусах в дуже гарячій духовці протягом десяти хвилин.

Дивіться також:  Сирне печиво