Солоне кунжутне печиво на пиві

Оригінальний рецепт пивний закуски.

Інгредієнти

кам’яна сіль середнього помелу — за смаком
просеянная борошно пшеничне високоякісна — 230 г
темне пиво свіже — один повний стакан
просеянная житнє борошно — 120 г
білі насіння кунжуту — чотири ч. ложки
велике яйця куряче сире — одна штука
сирий білок яєчний — одна штука
високоякісний маргарин вершковий — 120 г

Як приготувати Солоне кунжутне печиво на пиві

Випічка, приготовлена з кунжутом на пивний основі, може стати прекрасною закускою до квасу чи пива.

Покроковий рецепт

В окремому посуді з’єднати два види борошна, інтенсивно перемішати, просіяти борошняну суміш гіркою на обробну дошку, додати охолоджений маргарин, нарізаний невеликими шматочками. Порубати борошняну суміш з маргарином кухонним ножем таким чином, щоб вийшла дуже дрібна крихта.

Пересипати піщану суміш у миску розбити в цю ж посуд куряче яйце, влити пиво, додати за смаком сіль, все перемішати і замісити дуже еластичне тісто, яке повинно мати однорідну консистенцію.

З пивного тіста сформувати кулю, загорнути його плівкою і покласти в холодильник хвилин на сорок, а краще на одну годину.

Як тільки пивне тісто стане холодним, викласти його на дошку або на поверхню кухонного столу, заздалегідь присипану борошном, розкачати тонко, потім нарізати шматками довільної форми.

Перекласти пивні печива на велике деко, заздалегідь змащений маслом, збити в окремому посуді сирий білок, потім розподілити білкову масу на поверхні заготовок. Посипати печива кам’яною сіллю середнього помелу і кунжутним насінням, можна додати горішки, запікати при двохстах градусах в дуже гарячій духовці протягом десяти хвилин.

Дивіться також:  Вівсяне печиво по-домашньому