Цвітна капуста в клярі

Час приготування: 35 хвилин

Смачне овочеве блюдо з цвітної капусти. Легка в приготуванні і не великі витрати.

Інгредієнти

Кількість порцій: 4
Кольорова капуста — 1 кг
Борошно — 4 ст ложки
Молоко — 200 мл
Яйця — 2 шт
Сіль — 0,5 ч. ложки( за смаком)
Перець мелений — за смаком
Олія соняшникова 200 мл

Як приготувати Цвітна капуста в клярі

Ось і настав сезон овочів, хочеться запастися як можна великою кількістю вітамінів, перед холодними днями суворої зими. Страва з цвітної капусти можна подавати як самостійне блюдо, але так само можна додати його до основних страв. Воно хрустке, смачне, ніжне і просте у приготуванні.

Покроковий рецепт

1

Беремо всі необхідні для нас продукти.

2

Моєму капусту під проточною водою і при необхідності видаляємо все зайве з капустины.

3


Потім розбираємо капусту на не великі суцвіття і відкладаємо в сторону , що б вона скла. Капусту не проварюємо, тому вона вийде хрусткою.

4



беремо 2 яйця розбиваємо їх в ємність, сюди ж додаємо сіль і перець мелений за смаком. Потім все добре змішуємо.

5


Слідом вливаємо 200 мл молока і знову все добре перемішуємо.

6



Додаємо 4 ложки борошна і знову ретельно перемішуємо. що б не було грудочок. консистенція повинна бути густоватой, схожою на сметану 15%.

7

В не велику, але глибоку ємність наливаємо олію і розжарюємо його.

8



Як масло добре нагрілося, беремо капусту занурюємо в кляр і кладемо в киплячу олію. Будьте обережні, якщо вода залишилася на суцвіттях, при опусканні в кипляче масло, воно почне стріляти, тому ні в якому разі не нахиляйтеся близько до ємності.

9


Смажимо до золотистої скоринки.

Дивіться також:  Мішечки з сьомги «Морська володарка»