Вівсяне печиво з бананом та шоколадом

варіант правильного і корисного для здоров’я десерту

Інгредієнти

банани (перезрілі) — 2 шт.
вівсянка (пластівці) — 1 ст.
родзинки — жменя
ванілін — 1 пакетик
розпушувач — 1 пакетик
цукровий пісок — 2 ст. л. або ванільний цукор
какао — 2 ст. л. сухий порошок

Як приготувати Вівсяне печиво з бананом та шоколадом

Один з варіантів корисного для здоров’я, правильного десерту. Печиво виходить хрустким, розсипчастим, відмінно поєднується з какао, свіжими або замороженими ягодами. Продукти, що входять до його складу, в зимовий час знайдуться у будь-якої господині, а на приготування піде не більше 30 хвилин.

Особливо цей рецепт може сподобатися прихильникам здорового харчування. Перемелені вівсяні пластівці містять велику кількість правильних вуглеводів, клітковини, при низькому глікемічному індексі (без шоколадної глазурі) продукту. Печиво надовго зберігає відчуття ситості.

Покроковий рецепт


1. У блендер засипаємо вівсяні пластівці, перемелюємо до стану великої борошно. Додаємо розпушувач, ванілін. пересипаємо в окрему миску.



2. За допомогою блендера робимо пюре з бананів. Відправляємо в миску до вівсянці. Ретельно перемішуємо. Повинна вийти маса, схожа на тісто.

3. Засипаємо промитий ізюм, ще раз вимішуємо.

4. Лист для випічки застеляємо пергаментом. Мокрими руками формуємо печенюшки, викладаємо їх на папір.

5. Випікаємо близько 30 хвилин при температурі 190-200 градусів. При бажанні, для смаку можна зробити шоколадну глазур: кип’ятимо ½ склянки води або молока, засипаємо какао-порошок і цукор. Проварюємо до загустіння, постійно помішуючи. Поки маса гаряча, заливаємо їй готові печиво та заморожені ягоди.

Дивіться також:  Мякі печива з вершковою глазурю