Сочники Пушинки з сиром

Сочні почали готувати ще багато років тому. З радянських часів багатьом запам’яталися ці смачні вироби. Зараз сочні можна купити практично в будь-якому магазині, але краще приготувати їх самостійно.

Інгредієнти

Просеянная борошно — 2 склянки
Вершкове масло — 120 гр
Сметана — 4 ст. л.
Цукровий пісок — 0,5 склянки
Яйце куряче — 1 шт.
Сіль — 0,25 ч. л.
Сода — 0,5 ч. л.
Оцет для гасіння соди
Начинка
Сир — 200 гр.
Цукор — 2 ст. л.
Борошно — 1 ст. л.
Курячий білок — 1 шт.
Ванілін — за бажанням

Як приготувати Сочники «Пушинки» з сиром

В якості начинки підійде будь сир домашній, зернистий, магазинний, дрібний і т. д. Перевагу слід віддати свіжому продукту, тоді і смак готових соковитою буде краще.

Покроковий рецепт


Відміряємо потрібну кількість кожного інгредієнта. Вершкове масло добре розминаємо ложкою, щоб воно стало м’яким і повітряним.


Додаємо цукровий пісок. Ретельно розтираємо цукор з маслом.


В масляну масу кладемо сметану і розбиваємо яйце.

Добре змішуємо всі продукти до однорідності.


Соду гасимо невеликою кількістю оцту і додаємо до основної маси.


Починаємо додавати борошно невеликими порціями, щоразу перемішуючи тісто. Готове тісто розминаємо на робочій поверхні, після чого залишаємо на пару хвилин, можна прибрати в холодильник.


Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Сир кладемо в миску. Яйце поділяємо на білок і жовток. Білок з’єднуємо з сиром, а жовток залишаємо для змащування соковитою.


Всипаємо цукор-пісок, ванілін і борошно. Перемішуємо сирну начинку ретельно.


Тісто ділимо на 12 рівних частин. З кожної скачуємо невеликий кулька.


Кулька розминаємо в коржик. У центр коржі кладемо сирну начинку.


Звертаємо півколом, формуючи сочень. Вироби поміщаємо на змащений маслом деко.

Дивіться також:  Пісне карамельно-бананове печиво


Покриваємо поверхню жовтком соковитою. Відправляємо в нагріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.


Готові сочні посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.