Солодкі дріжджові пиріжки з варенням

Сьогодні я вам розповім рецепт пиріжків, які мої рідні часто просять спекти. Пиріжки виходять пишні і м’які. Начинку до цього тесту можна підібрати будь-яку. Воно універсальне.

Інгредієнти

Тепла вода — 0,5 л (Температура 40 градусів)
Цукор — 1 ст. л.
Сіль — 1 ч. л.
Дріжджі свіжі — 25 г (Можна сухих 1 ст л )
Соняшникова олія(в тісто) — 1 ст. л.
Начинка варення смородини — 1 склянка (Можна будь-яку начинку)

Як приготувати Солодкі дріжджові пиріжки з варенням

Сам по собі пиріжок невеликий пиріг, тільки порційний. Яких тільки пиріжків та пирогів не буває: відкриті, закриті, дріжджові, листкові, на заварне тісто, смажені, печені. Різних форм, різної висоти і цей список можна продовжувати ще довго.

Покроковий рецепт

У теплу воду додаємо цукор, розмішуємо до повного розчинення. Потім додаємо дріжджі. І тільки після того, як дріжджі увійшли в реакцію з цукром додаємо сіль, борошно та масло( в такій послідовності дріжджі краще працюють).

Вимішуємо тісто. Воно має бути м’яким, еластичним, не повинно липнути до рук. Залишаємо його на 1-1,5 години на расстойку.


Пройшов 1 годину, тісто підійшло. Тепер його слід гарненько вимісити і розділити на 12 рівних частин.


Кожен шматочок не дуже сильно розкачати, покласти по 1-1.5 чайної ложки варення, зліпити пиріжки. Можна смажити на сковороді, але нам подобається в духовці.
Пиріжки змастити цукровим сиропом і відправити в духовку. Випікаємо 35-40 хв при температурі 190 градусів на найвищому положенні в духовці до рум’янцю. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Відкриті дріжджові пиріжки зі шпинатом і пиколини