Шоколадне печиво з волоськими горіхами

,

Інгредієнти

Вершкове масло — 180 г несолоного
Цукор коричневий — 1 / 2 склянки
Цукор — 1 склянка білого
Ванілін — 1 чайна ложка
Яйця курячі — 2 шт.
Сіль — 1 чайна ложка
Розпушувач — 1 чайна ложка
Шоколад — 300 г шоколадної стружки
Волоські горіхи — 1 стакан подрібнених
Борошно — 350 — 400 г борошна вищого сорту (просіяної)

Як приготувати Шоколадне печиво з волоськими горіхами

Присвячується любителям солодкого…
Дуже смачне печиво до чаю. Виходить в міру розсипчасте, навіть трохи ніжне печиво. Особливо мені подобається, коли трапляються подрібнені горішки і шматочки шоколаду (так що і те і інше не подрібнюйте занадто сильно). В рецепті я використовую готову шоколадну крихту, якщо у вас її немає, використовуйте шоколад. З усіх шоколадок краще вибрати гіркий шоколад, какао не менше 50 %. З молочним шоколадом випічка виходить занадто солодким. Горіхи можна взяти будь-які, але мені подобаються волоські з приємним присмаком і не сильно тверді у випічці. Перед тим як використовувати волоські горіхи перевірте їх на гіркоту. Інакше всі праці можуть піти на смарку. Таке тісто можна заготовити про запас і зберігати його в морозильній камері до 2-х тижнів. Удачі!

Покроковий рецепт

У глибокій мисці змішайте пів склянки коричневого цукру і 1 стакан білого цукрового піску. Додайте 180 г розм’якшеного не солоного вершкового масла і 1 чайну ложку ваніліну. (Заважати краще з допомогою міксера на середній швидкості, так ви з легкістю досягнете повітряної консистенції).

Додайте 2 курячих яйця і продовжуйте збивати міксером, поки не досягнете однорідної консистенції.

В окремій мисці змішайте 1 чайну ложку розпушувача, 1 чайну ложку солі і 350 – 400 г просіяного борошна вищого сорту.

Дивіться також:  Крекерное печиво

Тепер з’єднайте обидві суміші. Гарненько перемішайте. Тісто готове.

Додайте в тісто шоколадну стружку, акуратно перемішайте. (Я використовую готову шоколадну стружку, але якщо у вас її немає, просто шоколад натріть на крупній тертці або дрібно порубаєте ножем).

Потім додайте подрібнені волоські горіхи. (Горіхи можна порубати ножем або подрібнити в блендері, але не до стану борошна).

Деко вистелити пекарської папером. На пергаментний папір викладіть тісто за допомогою столової ложки на відстані один від одного в 2 див. (Дотримуйте дистанцію між викладеним тестом, так як воно при нагріванні трохи розтечеться). Випікайте печиво з горіхами та шоколадом при температурі 190 градусів протягом 10-15 хвилин або поки вони не придбають приємний золотистий колір.

Печиво вийняти з духовки і дати йому трохи охолонути. Подавати до столу. Приємного апетиту і щасливого Нового року!