Запіканка сирна

Дуже просте і швидке в приготуванні блюдо. Потребує мінімум продуктів.

Інгредієнти

Сир — 500 гр.
Сметана — 200 гр.
Масло вершкове — 120 гр.
Манна крупа — 4 столові ложки
Цукор — 5 столових ложок
Яйце — 1 шт.

Як приготувати Запіканка сирна

Запіканка – це улюблене блюдо як дорослих, так і особливо дітей. Діти просто обожнюють її.

Покроковий рецепт

Підготувати всі інгредієнти, що входять до складу страви.

Покласти сир в миску і розім’яти його вилкою.

Розтопити 100 грам вершкового масла і додати до сиру.


Яйце збити з цукром і додати до сиру, перемішати.

Додати 3 столові ложки манної крупи і перемішати.


Сковороду змастити вершковим маслом і посипати манною крупою.

Викласти в підготовлену сирну масу в сковороду.


Зверху змастити сметаною.

Поставити в розігріту до 200 градусів духовку і запікати приблизно 30 хвилин (до появи рум’яної скоринки).

Запіканка готова. Приємного апетиту!

Дивіться також:  Картопляна запіканка з томатами – без майонезу